Predavanja i na Dan studenata, uprkos odluci Senata Univerziteta u Beogradu

Uprkos odluci koju je 2016. godine doneo Senat Univerziteta u Beogradu, po kome se 4. april, Dan studenata obeležava kao nenastavni dan na Univerzitetu, veći broj fakulteta je ipak imao redovna predavanja.

Redovna predavanja održala su se na Fakultetu organizacionih nauka, Ekonomskom, Pravnom, Saobraćajnom, Građevinskom, Farmaceutskom fakultetu, Fakultetu bezbednosti. Na Fakultetu političkih nauka održano je samo predavanje iz Filosofije iako je fakultet na svom sajtu okačio obaveštenje da je danas nenastavni dan.

Osim predavanja na Fakultetu bezbednosti održan je i ispit iz predmeta Sistemi bezbednosti. Ispite su takođe imali i studenti Pravnog fakulteta na više predmeta.

Obrazloženje koje su studenti dobili na jednom od fakulteta jeste da je to “nenastavni dan, zbog tzv. Dana studenata, ali nije neradan dan”.

Na Farmaceutskom fakultetu ovakvu odluku objašnjavaju: “Tako je odlučeno i da taj dan ne bi nadoknađivali, pored svih praznika, koji predstoje, biće nastavan”.

Podsetimo, prema Statutu Univerziteta u Beogradu, a na predlog Studentskog parlamenta, Senat Univerziteta u Beogradu, doneo je 2016.godine odluku da se usvaja inicijativa Studentskog parlamenta da se 4. april, Dan studenata obeležava kao nenastavni dan na Univerzitetu u Beogradu. Kako se navodi na sajt u Studentskog parlamenta, odluka se odnosi na sve fakultete članice Univerziteta u Beogradu.

Izvor: http://www.bg.ac.rs/sr/univerzitet/univ-propisi.php
http://www.bg.ac.rs/files/sr/univerzitet/univ-propisi/Zbirka-propisa-16.11.2020.pdf

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.