Humanitarni turnir u znak sećanja na stradale u Malom Orašju i Duboni

Humanitarni turnir između Partizana i Crvene Zvezde održaće se 4. maja, s početkom u 12h, na stadionu Ravni Gaj u Malom Orašju u čast povređenih i stradalih 4. maja prošle godine.

Cilj turnira jeste skupljanje sredstava za pomoć i nastavak lečenja preživelih koji su ranjeni u tragediji u Malom Orašju i Duboni. Biće organizovan i narednim godinama u znak sećanja na živote koji su tog dana izgubljeni, saopštio je organizator događaja, fondacija Angelina.

Pre samog početak meča održaće se i počasna ceremonija sa početkom u 10:45 kojoj će prisustovati rukovodstva oba tima kao i njihovi prvotimci.

Nakon toga na terenu će se održati prijateljska utakmica između omladinaca klubova i time zaokužiti ovaj događaj pokazujući da je solidarnost u ovakvim trenucima bitnija od rivalstva.

Događaju će prisustvati i neki od roditelja dece koja su život izgubila 3. maja prošle godine u osnovoj školi „Vladislav Ribnikar”.

Pomoć porodicama stradalih i povređenih

Na turniru neće postojati kutije za prikupljanje pomoći, već će se za svaki postigniti gol uplaćivati novac porodicama stradalih i povređenih.

Član Upravnog odbora organizacije „Angelina”, Anđelko Aćimović naglašava da svako ko želi da donira novac u ove svrhe to može učiniti uplatom na žiro račun sa naznakom za „Malo Orašje”.

Piše: Nađa Kostić

Izvori: Mondo | RTS

Foto: Mitar Mitrović, NIN

DRUŠTVO

Leave a Reply

Your email address will not be published.