Nova odluka o stipendiranju studenata: Evo šta se menja od ove godine

Ministarstvo prosvete i Fond za mlade talente, (Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija) usaglasili su se da studenti neće moći da budu dobitnici dve vrste stipendija koje finansira budžet Republike Srbije.

Tokom juna meseca, odlučeno je da studenti nisu dužni da vrate iznos druge stipendije koju su primili (stupendija ,,Dositeja” i stipendija Ministarstva prosvete) ali od ove godine pravila se menjaju.

U novoj akademskoj godini, Ministarstvo prosvete studentima dodeljuje kredite i tri vrste stipendija. Prijava traje do 31. oktobra ove godine.

Prijave na konkurs za stipendiranje najboljih studenata – „Dositeja“ koju dodeljuje Fond za mlade talente, trajaće od 1. novembra do 15. decembra ove godine.

Konačne liste stipendista biće objavljene najkasnije do kraja januara, nakon čega počinje isplata.

U slučaju da studentu bude odobreno više različitih stipendija koje se finansiraju iz budžeta Republike Srbije, moraju se odličiti za jednu. O tome moraju obavestiti nadležne institucije jer će Ministarstvo Prosvete i Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, upoređivati rang liste u cilju izbegavanja duplih stipendija.

Srodne teme:

Izvor: Ministarstvo prosvete, danas. rs

Piše: Marija Jerković

Foto: unsplash

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.