Studenti ipak nisu dužni da vrate novac od stipendije

Studenti koji su dobili i stipendije Ministarstva prosvete i „Dositejevu” stipendiju ne moraju vratiti novac koji su dobili na konkursu Ministarstva prosvete, istakao je v. d. ministra prosvete Đorđe Milićević za dnevni list „Danas” .

Iako je protekle nedelje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na svom sajtu istaklo obaveštenje da studenti koji su korisnici i stipendije Ministarstva prosvete i „Dositeja” u obavezi da isplaćeni novac od strane Ministarstva vrate, danas je i zvanično v. d. ministra prosvete Đorđe Milićević rekao da studenti ne moraju vratiti isti.

„Evo ja vam decidno sada kažem kao ministar prosvete: nema vraćanja novca. Vrlo sam precizan i jasan, nema vraćanja novca. Za početak šta možemo da uradimo je da u isto vreme ministarstva prosvete i nauke raspišu konkurste za stiependije za narednu školsku godinu u isto vreme. ” – istakao je Milićević za „Danas”.

On je dodao i da preporuka DRI ide u smeru da nije pravedno da jedan manji broj studenata dobije više stipendija, a da ostali studenti ostanu bez stipendije. Istakavši da je to suština cele priče te da se na tome radi i radiće se.

Opširnije na Danas.rs

Izvor: https://www.danas.rs/vesti/drustvo/ministar-prosvete-rekao-da-studenti-koji-su-dobili-duple-stipendije-nece-morati-da-vracaju-novac/

Foto: unsplash

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.