Top 10 gradova za novogodišnji doček za studente

Umesto da odmah zaronite u učenje za januarske ispite i u pripreme za Božić, razmislite o lokaciji na kojoj biste proslavili čarobnu noć. Doček možete provesti na jednoj od ovih deset nezaboravnih destinacija, okruženi prijateljima ili sa voljenom osobom.

Lepotica sa Dunava – Budimpešta, Mađarska

Jeste li razmišljali o tome da Novu godinu dočekate na brodu usred zime? Ovaj evropski dragulj vam upravo to pruža. Dok plovite i posmatrate neke od najlepših građevina, tačno u ponoć možete uživati u blistavom nebu iznad Dunava.

Carski grad – Beč, Austrija

Beč privlači svojom klasičnom elegancijom koja dolazi do izražaja tokom Nove godine. Koncerti klasične muzike, žurke, ples i vatromet iznad Beča dodatno obogaćuju doživljaj i čine doček prelepom uspomenom. „Novogodišnja staza” glavni je događaj u gradu.

Krakov, Poljska

Srednjevekovni izgled centra grada, glavni trg koji se pretvara u čaroliju sa koncertima i predivni vatromet čine Krakov posebnom destinacijom za doček gde uz hiljade ljudi iz čitave Evrope možete uživati u novogodišnjoj noći. Odbrojavanje kreće na zvuk zvona Katedrale Svete Marije.

Balkanski Jerusalim – Ohrid, Severna Makedonija

Skriveni dragulj brdovitog Balkana na Ohridskom jezeru svakako je Ohrid. Na samo par sati od Beograda, u komšiluku, Ohrid pruža gostoprimstvo i kulturu koja će vam dodatno ulepšati boravak.

Atina, Grčka

Ko kaže da letnja destinacija nije idealan izbor tokom zime? Ukoliko želite da 31. decembar provedete na nekom toplijem mestu, glavni grad Grčke nudi prijatan doček na Trgu Sintagma. Ukusna hrana, puno plesanja; a tu su i stari delovi grada – obavezno morate posetiti Akropolj. Apolamvano!

Prestonica mode – Milano, Italija

Prestonica Lombardije blista glamurom, posebno tokom novogodišnjih praznika. Trg Duomo kojim dominira Milanska katedrala glavno je mesto dočeka. Uz čašu italijanskog vina, salute!

Pariz Istoka – Bukurešt, Rumunija

Tokom praznika Bukurešt se pretvara u čarobno mesto. Šetnja Bulevarom pobede otkriva mnoge građevine i znamenitosti, dok se Trg ujedinjenja pretvara u centralnu tačku dočeka Nove godine. Bukurešt ima bogat noćni život sa jako povoljnim cenama, tako da – spremite se za provod!

U Stambolu na Bosforu – Istanbul, Turska

Spoj prošlosti i sadašnjosti – Istanbul nudi doček na Trgu Taksim sa koncertima i tradicionalnom turskom hranom sa vatrometom iznad Bosfora. Aja Sofija, krstarenje Bosforom, i noćni život dodatno obogaćuju iskustvo. Ako želite da u pet minuta do ponoći budete u Evropi, a u ponoć već u Aziji, onda je za vas grad na dva kontinenta pravo odredište.

Grad Franca Kafke – Prag, Češka

Stari gradski trg i Karlov most vam nude fantastični vatromet, muziku i veselje za doček Nove godine u duhu srednjeg veka. Ljubitelj si piva? Tvoja idealna zabava je ispijanje onoliko litara koliko težiš? Onda je Prag tvoja novogodišnja stanica.

Biser Jadrana – Dubrovnik, Hrvatska

Bogat zabavni i muzički program, stari grad opasan zidinama i prelepi vatromet iznad Jadranskog mora nateraće vas da se ponovo vratite u ovaj grad, i nakon novogodišnjih dešavanja.

Piše: Jovan Manojlović

Izvori: www.puzzlegroup.org, elle.rs, www.paradisotravel.com, stavideti.com, nationalgeographic.rs/

Izvori fotografija: Student/Jovan Manojlović; Krakov, Ohrid i Atina – privatna arhiva, Istanbul, Beč, Milano, Bukurešt, Prag, Dubrovnik, unsplash

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.