Upoznaj svet volontiranja: Student te očekuje na Sajmu volonterizma

Svetski omladinski talas (SOT) i ove godine organizuje „Sajam volonterizma”, koji će se održati u subotu, 16. decembra, sa početkom u 12 časova na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Ovaj jednodnevni događaj sastoji se iz edukativnog dela, koji će biti ispunjen raznovrsnim sadržajem u vidu predavanja, panel-diskusija i radionica, na kojima će mladi moći da čuju iskustva starijih kolega i da se bliže upoznaju sa radom volontera.

Od 17.20 do 19 časova, sledi sajamski deo, kada će na štandovima biti predstavljena udruženja i organizacije koje studentima nude mogućnost za volonterski rad.

Otvorena je i mogućnost učešća za posetioce, te će svako imati priliku da priđe štandu i raspita se o onome što ga zanima. Upoznaćete ljude iz različitih sfera, ali sličnih interesovanja i motivacije.

Događaj će biti posvećen i humanitarnom radu i dodeli nagrade „Volonter godine”. Osoba koja se najviše istakla na polju volontiranja biće nagrađena za svoje ulaganje i doprinos zajednici.

I „Student” je rezervisao mesto na sajmu!

Na ovom sajmu predstaviće se i magazin „Student”. Svi posetioci Sajma imaće priliku da se upoznaju sa volonterskim radom u najstarijem studentskom glasilu na Balkanu. Svako ko izrazi želju da postane deo naše redakcije, na ovom događaju dobiće dodatnu priliku da se o tome informiše.

Vidimo se 16. decembra u 17.20 časova na Filozofskom fakultetu!

*Sajam volonterizma je informativno-edukativni događaj koji nudi idealnu priliku da se uključite u volontersko angažovanje i doprinos zajednici. Kako volontiranje sa sobom nosi puno različitih iskustava, doživljaja, ali i izazova, imaćete priliku da o tome čujete iz prve ruke. Cilj sajma je da se mladi ljudi zainteresuju, informišu i učestvuju u volonterskom radu.

Piše: Aleksandra Jovanović

Izvori: https://www.danubeogradu.rs/2023/12/sajam-volonterizma-na-filozofskom-fakultetu/

https://www.instagram.com/sot_org/

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.