Pripremite patike: Beogradski maraton po 37. put u gradu

Sportsko takmičenje – Beogradski maraton, održaće se u nedelju, 28. aprila, po 37. put. Tog dana učesnici će imati priliku da se takmiče u različitim disciplinama, koje je pripremio „Beogradski maraton d.o.o.

Takmičarske discipline – šta nas očekuje?

Naši sugrađani će, 28 aprila, imati priliku da se takmiče u pet disciplina, među kojima su maraton (42,2 km), polumaraton (21,1 km), štafetni polumaraton u saradnji sa Poštom Srbije, Trka na 10 kilometara i Trka zadovoljstva (2,3 km). Za svaku od ovih trka slogan je „Uvek više“, koji je bio glavni moto i na prošlogodišnjem maratonu.

Maraton počinje u 8 časova, dok se polumaraton održava od 9.30 časova i trka na 10 km od 11 časova.

Način učešća

Pravo učešća imaju svi punoletni i prijavljeni građani, dok maloletni građani moraju imati pisanu saglasnost roditelja.

Pre početka trka svi učesnici se moraju naći u trkačkoj zoni na Trgu Republike, dok se ciljevi nalaze na Terazijama ili kod hotela „Moskva”. Svaki učesnik će po završetku trke dobiti medalju. Trka zadovoljstva je manifestacionog karaktera i nema pobednika niti zvaničnog plasmana.

Informacije za učesnike

Pored postojećeg sportskog duha i želje za rekreacijom, učesnik mora poštovati pravila trke i imati sa sobom učesnički paket. Učesnici mogu nastupati samo pod svojim rednim brojem, u suprotnom će biti diskvalifikovani. Važno je da se nađu u zoni starta najkasnije 15 minuta pre trke u kojoj učestvuju.

Obaveštenje za građane koji nisu učesnici

Kako će se trase održavanja maratona odraziti na funkcionisanje motornih vozila i gradskog prevoza, građani će biti obavešteni o izmenjenim rutama. Preporučuje se praćenje zvaničnog sajta gradskog saobraćajnog preduzeća i beogradskog maratona (https://www.gsp.rs/dnevne_linije.aspx ; https://bgdmarathon.org/37-beogradski-maraton-2024/).

Sportske akivnosti pre maratona

U periodu od 25. do 27. aprila biće održani i „Running EXPO Belgrade marathon – Its running time” i akcija „Svi smo mi maraton“. „Running EXPO Belgrade marathon – Its running time” je trodnevni sajam trčanja, koji će biti biti predstavljen u hali pet Beogradskog sajma kao događaj posvećen ljubiteljima sporta, fitnesa i rekreacije. Akcija „Svi smo mi maraton” biće na programu 27. aprila za građane koji žele da se oprobaju u vožnji bicikala određenim delom maratonske trase.

Piše: Aleksandra Jovanović

Foto: New York Post

Izvori: Beogradski maraton I Dani u Beogradu

SPORT

Leave a Reply

Your email address will not be published.