Evo već je zima, a počinje emitovanje serije „Toma”

Gledaoci kraj malih ekrana će od subote, 23. decembra, premijerno na televiziji „Superstar” kroz 10 epizoda, podeljenih u pet vikenda (subotom i nedeljom od 21 čas), moći da uživaju u praćenju životnih momenata legendarnog pevača narodne muzike Tome Zdravkovića.

Serija sadrži čak četiri sata snimljenog materijala koji nije ušao u film, a samim tim i pregršt novih likova, od kojih su neki zaista simbol jednog davno izgubljenog vremena i sistema vrednosti, poput Dragana Gage Nikolića, koga tumači Vojin Ćetković, Bore Todorovića, čiji lik oživljava upravo njegov sin Srđan, kao i Danke Novović u tumačenju Vaje Dujović. Serija nam donosi nove linije priče, nove Tomine ljubavi, iskušenja, strast, borbu sa samim sobom, čak i jedan dodatni nivo emocije.

Nastavljamo da pratimo dve glavne linije priče, te tako u 1991. godini pratimo odnos Tome i doktora Alekse Hadžipopovića, koji u seriji dobija i dodatnu dimenziju, dok druga glavna nit predstavlja Tomin život tokom godina, obogaćen novim zapletima, kao i već opisanim novim likovima. Videćemo šta će to uticati na Tomino dospevanje do neslućenih visina, ali i do samog dna života. Videćemo, zapravo, jednu istinsku priču o duši.

Pune dve godine su prošle od kako su reke ljudi sa praznim pakovanjima maramica, ali punog srca, izlazili iz bioskopskih sala. Prožeti osećajem emotivne ispunjenosti, nastavljali su svoje živote trudeći se da, svako na svoj način, ispuni čuvenu Tominu repliku iz istoimenog filma: „Nije važno na koliko godina razvučeš život, već koliko ti života stane u svaki dan.”

Postavljeni su tom prilikom brojni rekordi gledanosti, te je tako „Toma” postao ne samo najgledaniji film u godini prikazivanja, već i u čitavoj prethodnoj deceniji, kao i najgledaniji domaći film od državne samostalnosti. Prema zvaničnim podacima Filmskog centra Srbije, film je u toku bioskopske distribucije pogledalo čitavih 675 319 gledalaca, što ga svrstava i u red bioskopskih hitova evropskog nivoa.

Piše: Darko Dumanović

Student: Kultura

Foto: Superstar TV

Leave a Reply

Your email address will not be published.