FON, ETF, medicina i psihologija i ove godine na “listi želja” kod budućih brucoša

Nakon prvog upisnog roka za 31 fakultetet Univerziteta u Beogradu, prijavljeno je 18.088 kandidata od ukupno 15.193 mesta. FON, ETF, Medicinski fakultet, ali i psihologija i ove godine privukli veliki broj kod budućih brucoša.


Najveće interesovanje ubedljivo je za Fakultet organizacionih nauka na koji se prijavilo preko 2300 kandidata, a broj mesta za upis je 980 kandidata. Na Filozofskom fakultetu, veliko interesovanje je za smer psihologija. Broj prijava je 547, a broj mesta je 116.
Veliki broj studenata konkurisalo je i za Medicinski fakultet, Elektrotehnički fakultet, Mašinski fakultet, Fakultet političkih nauka, Stomatološki fakultet, Arhitektnoski fakultet.
Fakulteti koji će zbog manjeg broja prijavljenih održati drugi krug jesu Fizički fakultet (58 prijava), Fizička hemija (39 prijava), ali i Poljoprivredni fakultet, Šumarski fakultet za pojedine module, kao i Tehnički fakultet u Boru (79 prijava).

Prijemni ispit počeli su već danas, 26. juna, i trajaće do 30. juna. Objavljivanje rezultata je do 3. jula, a konačne rang liste će biti objavljene do 10. jula. Upis na fakultete će biti od 10. jula do 14. jula. Drugi rok za upis biće u septembru, a prijave će biti od 31. avgusta do 1. septembra.

Informacije o broju raspoloživih mesta na ostalim fakultetima možete potražiti na sajtu Univerziteta u Beogradu.

Magazin Student budućim studentima želi puno uspeha na prijemnim ispitima!

Piše: Marija Jerković

Foto: Student

Izvor: http://www.bg.ac.rs/sr/vest.php?id=2231

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.