Tragedija u Mladenovcu – mladić je usmrtio osmoro ljudi

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u akciji ,,Vihor” nakon potrage uhapsili su U.B. (21) u okolini Kragujevca. On se sumnjiči da je noćas vatrenim oružjem usmrtio osam osoba i ranio 14 osoba u okolini Mladenovca.

Nakon svađe u školskom dvorištu u selu Dubona kod Mladenovca U. B. je iz kuće izneo pušku sa kojom je počinio masovno ubistvo. Prema saznanjima N1 napadač je prvo pucao na ljude u Malom Orašju, a da posle je otišao u Dubonu i nastavio da puca.

Nekoliko minuta nakon ponoći, mediji su počeli da izveštavaju o pucnjavi koja se desila a ubica je nastavio da puca i u selima u okolini Smedereva.
Nakon višečasovne potrage za ubicom, on je uhapšen u mestu u okolini Kragujevca.

Predsednik Srbije se danas sastao se sa članovima Vlade i javno objavio da će Vlada doneti zaključak kojim se nalaže MUP-u da pripremi hitne izmene i dopune zakona o oružju, kako bi se pooštrili uslovi za držanje vatrenog oružja.

Samo jedan dan nakon najveće tragedije koja je zadesila Srbiju u ovom veku, kada je maloletni Kosta Kecmanović ubio svoje vršnjake i člana obezbeđenja u školi ,,Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, vest o ubistvu u Mladenovcu je potresla građane Srbije ali i sveta. Svetski mediji izveštavali su uživo o masakrima koji su se za samo 2 dana dogodili u našoj zemlji.

U Srbiji je danas počela trodnevna žalost a građani naše zemlje su još jednom pokazali svoju solidarnost donacijom krvi za ranjenike u ovim masovnim ubistvima.

Izvor: Nova.rs, N1 Srbija

Redakcija magazina Student izjavljuje iskreno saučešće porodicama žrtava.

Piše: Marija Jerković

Leave a Reply

Your email address will not be published.