Košarka više nikada neće biti ista: Poginuo legendarni Kobi Brajant

Ljubitelji košarke danas su se suočili sa velikim gubitkom: jedan od najboljih košarkaša svih vremena poginuo je u helikopterskoj nesreći.

Četrdesetjednogodišnji bivši košarkaš Los Anđeles Lejkersa, Kobi Brajant poginuo je nakon pada helikoptera u Kalabasasu, u Južnoj Kaliforniji. Za sada se ne zna uzrok pada letelice, ali se sumnja na maglovite uslove iznad Kalabasasa.

Izveštaji govore da su svih pet putnika koji su leteli zajedno sa poznatim košarkašem poginuli na licu mesta, a vatrogascima je požar prouzrokovan padom letelice otežao pristup helikopteru.

Brajant će ostati upamćen kao najslavniji NBA as ikada. Svoju karijeru započeo je 1996. godine i do samog kraja nastupao je u dresu Lejkersa. Osvojio je 5 titula sa slavnom franšizom postavivši brojne rekorde. Iz profesionalne karijere povukao se 2016. godine, a u poslednjem meču postigao je čak 60 poena.

Poginula i ćerka Kobija Brajanta

Kobi Brajant poginuo je nakon pada helikoptera u Kaliforniji, a u istom je bilo još četvoro ljudi.

Kako javlja američki “TMZ” koji je prvi lansirao vest, u helikopteru je sa Kobijem bila i njegova 13-godišnja ćerka.

Prema prvim informacijama Kobi je vodio Đijanu na trening kada se helikopter obrušio.

Dim iz motora je krenuo još pre pada helikoptera, ubrzo su se na licu mesta našli vatrogasci i pripadnici hitne pomoći – ali je bilo kasno.

IZVOR: BLIC

FOTO: GETTY

Piše: Iva Jevtić

Leave a Reply

Your email address will not be published.