Ko predstavlja region: IMPALA – lista 100 izvođača na koje treba obratiti pažnju

Impala treću godinu za redom izbacuje svoju listu 100 izvođača na koje treba obratiti pažnju. Ono što ovogodišnju listu čini posebno interesantnom je to što se ove godine na listi našlo čak 11 izvođača iz regiona.

Impala – panevropska inicijativa

Impala je Evropsko udruženje nezavisnih diskografa. Ove godine je u partnerstvu sa Jutjubom objavila listu 100 izvođača na koje treba obratiti pažnju (u originalu 100 ARTISTS TO WATCH). Lista je sastavljena na osnovu preporuka Impale i Runde, a obuhvata krajnje širok spektar žanrova.

Na Impalinim listama se pojavljuju savremeni izvođači na koje, kako sugeriše naziv liste, treba pogotovo obratiti pažnju. Kriterijumi za to su, pored komercijalnog uspeha neposredno pred izlazak liste, inovativnost i originalnost – u suštini, kreativnost koja je prepoznata.

Helen Smit, izvršna direktorka Impale, izrazila je zadovoljstvo time što je na listi sve veći broj zemalja, i to što je prikazan širok spektar muzičkih senzibiliteta među umetnicima. Smatra da je to tako zahvaljujući Impalinoj predanosti širenju i baštinjenju širokog spektra evropske muzike.

Ko predstavlja naš region?

Ove godine, na listi od 100 izvođača iz evrope, na kojoj su predstavljeni izvođači iz 31 zemlje, ispostavilo se da je 11-oro baš iz našeg regiona! Izvođači koji su se tu našli su Zoster iz Bosne i Hercegovine; zatim DEM, Klinika Denisa Kataneca, i Let 3 iz Hrvatske. Onda, Barbara Popović i Funk Shui iz Severne Makedonije; freekind. i MRFY iz Slovenije, a Iva Lorens, Iva Pažin ZHIVA, i Lenhart Tapes (Vladimir Lenhart) iz Srbije.

Ostale izvođače koji su se našli na listi možete pogledati ovde.

Saradnja sa Jutjubom

Dan Čalmers, direktor Jutjub mjuzika, izrazio je entuzijazam povodom još jedne saradnje sa Impalom: „Oduševljeni smo što ponovno sarađujemo sa Impalom na trećem izdanju liste 100 izvođača na koje treba obratiti pažnju. Ovo partnerstvo odražava našu stalnu predanost podršci nezavisnim izdavačkim kućama i izvođačima širom Evrope. Nezavisna muzika igra ključnu ulogu u podsticanju autentične kreativnosti, inovativnosti i raznolikosti unutar industrije”.

Piše: Petra Vidaković Cvetković

Izvori: Nova SHeadliner.rs

Foto: Promo

ZANIMLJIVOSTI

Leave a Reply

Your email address will not be published.