Festival drugačije mode: Upoznaj se s održivom modom i podrži lokalnu scenu

Na Dorćol placu će se 20. aprila održati Festival drugačije mode – neprofitna manifestacija koja slavi održivu modu, tradicionalne tehnike proizvodnje, savremeni dizajn i bogato lokalno kulturno nasleđe Srbije.

Neprofitna inicijativa Marketa drugačije mode ove godine je prerasla u Festival drugačije mode. Ovaj događaj predstavlja spoj ljubitelja mode, etičkih brendova, ekoloških aktivista, umetnika i svih pobornika održive budućnosti. Na Festivalu drugačije mode posetioci će moći da istraže održive brendove, ali i da otkriju stare zanate, obogaćene savremenim dizajnom.

Ovogodišnji Festival ima novinu u odnosu na prethodno održani Market – interaktivne radionice i predavanja, što pruža priliku za predstavljanje radova učesnika široj publici.

Festival je inicijativa projekta Drugačija moda, solidarna zajednica, a finansiran je od strane platforme Združene, Trag fondacije i OAK Fondacije. Cilj inicijative je da se kroz modu promoviše dizajn usmeren ka inkluzivnoj i ekološki osvešćenoj budućnosti, čiji su tvorci srpski dizajneri.

Piše: Petra Vidaković Cvetković

Izvori:

Foto: Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published.