Humanitarna akcija „Filozofski je pomoći’’: Evo kako možeš da pomogneš

USP „Freire“, u saradnji sa Centrom za međunarodnu saradnju i odnose sa javnošću Filozofskog fakulteta, organizuje humanitarnu akciju pod nazivom  ,,Filozofski je pomoći’’, koja se održava 19. i 20. aprila na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Humanitarna akcija biće u znaku pomoći u lečenju koleginice sa pedagogije Marine Nikolić i organizaciji NURDOR.

Kako možeš podržati akciju?

Od 11. do 17. aprila prizemlje Filozofskog fakulteta biće otvoreno za svakoga ko želi da doprinese humanitarnoj akciji i bazaru koji se održava u sklopu događaja. Očuvane stvari koje se mogu donirati jesu knjige: autorske i druge stručne knjige, beletristika, knjige za decu, zatim aksesoari u vidu torbi, kaiševa, rukavica, nakita, ali i kućna dekoracija i igračke, izuzev plišanih igračaka. Na prizemlju fakulteta posetioci će naići na obeležene kutije u koje će moći da odlože svoje donacije.

Program događaja

Oba dana trajanja akcije zainteresovani će moći da posete humanitarni bazar na platou Filozofskog fakulteta od 11 do 15 časova prvog, odnosno od 11 do 17 časova drugog dana.

Drugi dan humanitarne akcije biće obeležen kroz različite oblike igara poput lastiša, školica i poligona pod zajedničkim nazivom  „Igre bez granica“. Igre se održati u Studentskom parku, u vremenskom trajanju od 11 do 15 časova.

Za kraj programa kako posetioce, tako i učesnike, očekuje dečja radionica „Pokloni mi“ na drugom spratu Filozofskog fakulteta, od 12 do 14 časova. Cilj radionice je da deca i odrasli grade različita i (ne)materijalna značenja darivanja. Nakon radioničarskog rada gosti će moći da prođu kroz  izložbu radova na drugom spratu fakulteta.

Napomena koja je istaknuta jeste da u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, svi događaji će biti održani u prizemlju Filozofskog fakulteta, o čemu će ići blagovremeno obaveštenje. Isto tako, događaj je otvoren za sve zainteresovane, bez potrebne prijave.

Koja je važnost održavanja i učestvovanja na ovakvim događajima?

„Ovaj događaj je bitan zato što tim putem stvaramo priliku za saradnju fakulteta sa lokalnom zajednicom i promovišemo vrednosti kao što su solidarnost, humanost i zajedništvo. Tako mi kao pedagozi težimo da stvaramo prostor za zajedničko učešće, druženje i doprinos na ovom humanitarnom događaju. Ako želite da sa nama negujete solidarnost, zajedništvo i humanost, pridruđite nam se 19. i 20. aprila na Filozofskom fakultetu u Beogradu“ – izjavila je Dana Divnić sa saradnicama humanitarnog tima ispred Udruženja studenata pedagogije „Freire“.

Piše: Aleksandra Jovanović


Foto: @uspfreire (Instagram)
Izvor: @uspfreire (Instagram)


STUDENTI

Leave a Reply

Your email address will not be published.