Evropski bokserski spektakl u Beogradu

Evropsko prvenstvo u boksu u kategoriji muških i ženskih seniora, održaće se od 18. do 28. aprila u Beogradu. Domaćin prvenstva biće beogradska hala „Aleksandar Nikolić”, pola veka nakon prve organizacije šampionata u ovom gradu.

Rekordan broj učesnika

Na prvenstvu „Starog kontinenta” učestvovaće rekordnih 400 boksera, od toga 262 boksera i 138 bokserki iz 32 evropske zemlje. U borbi za medalje, u Beogradu, nadmetaće se bokseri iz: Albanije, Jermenije, Austrije, Azerbejdžana, Belorusije, Belgije, Srbije, Slovenije, Slovačke, Španije i drugih evropskih zemalja.

Kako prenosi RTS, predsednik Evropske boks konfederacije, Joanis Filipatos, rekao je kako je srećan što je Beograd ponovo domaćin prvenstva i istakao da je Srbija, kao zemlja sporta, odličan domaćin.

„Bokserski savez Srbije, na čelu sa Nenadom Borovčaninom, neprestano takmičarski, ali i organizaciono raste, gradi se i ide putem prosperiteta plemenite veštine i daje primer svima kojim putem bi trebalo ići i šta bi trebalo činiti kako bi se postigao željeni rezultat. Želim svima sreću na prvenstvu, kao i posle na Olimpijskim igrama u Parizu. Moja podrška BSS je 24 sata, sedam dana u nedelji”, izjavio je Filipatos.

Tim Srbije

Kada je u pitanju Srbija, glavni aduti muške reprezentacije su Almir Memić, Jovan Nikolić i Rastko Simić, dok će žensku ekipu predvoditi Natalija Šadrina i Sara Ćirković, koje su već obezbedile olimpijsku vizu.

Gde gledati borbe?

Ulaznice se mogu kupiti onlajn putem sajta Bokserskog saveza Srbije ili na blagajni hale „Aleksandar Nikolić”, a ljubiteljima boksa u Srbiji biće omogućen televizijski prenos putem Arena Fight kanala.

Kako je sve počelo?

Beograd je prvi put bio domaćin Evropskog prvenstva u boksu za muškarce 1961, nakon čega je usledio još jedan šampionat 1973, a zatim je 1978. bio i organizator Svetskog šampionata takođe u muškoj kategoriji. Iste godine ostvaren je i najveći uspeh u istoriji srpskog boksa sa osvojenih šest srebrnih i jednom bronzanom medaljom.

Piše: Katarina Tomković

Foto: Static

Izvori: Bokserski savez Srbije I Arenasport I RTS

SPORT

Leave a Reply

Your email address will not be published.