Spremite se za „WooHoo” – filmsku adaptaciju legendarne igrice The Sims

LuckyChap, produkcijska kuća holivudske glumice Margot Robi, upravo radi na filmu „WooHoo”, filmskoj adaptaciji čuvene kompjuterske igrice iz ranih 2000-ih – „The Sims”.

„WooHoo”

Direktori kompanije LuckyChap – Margot Robi, Džouzi MekNamara i Tom Ekerli biće producenti na projektu izrade filmske adaptacije igrice „The Sims”, po nazivu „WooHoo” zajedno sa Rojom Lijem za Vertigo Entertainment.

Scenario će pisati Kejt Heron, u saradnji sa Brajoni Redmanom. Rediteljka i scenaristkinja Kejt Heron poznata je kao autorka Marvelove TV serije „Loki”. Nakon filma „Barbi”, produkcijska kuća LuckyChap će u ovom poduhvatu napraviti još jedan komercijalni film baziran na popularnoj kulturi, i to iz perioda ranih 2000-ih godina. Electronic Arts, koji je objavio igru, takođe će biti uključen u produkciju.

„The Sims” i projekti produkcijske kuće LuckyChap

„The Sims” deli određene sličnosti sa „Barbie”. Igra nema pravi narativ i sadrži likove koji vode svoje živote, iako ih kontrolišu igrači. Barbi, kao igračka, nema naraciju, i takođe je kontrolišu igrači. Još jedna upadljiva sličnost tiče se koncepta „kućice za lutke” o kojoj je dosta govorio Vil Rajt, kreator Simsa.

Kako navodi Kejt Heron, „’The Sims’ je jedna od najprodavanijih franšiza video igara svih vremena, koja je prodala više od 200 miliona kopija od svog početka 2000. godine. Igre kompanije Electronic Arts (EA Games) omogućavaju korisnicima da kontrolišu virtuelne „Simove”, ispunjavajući njihove potrebe i simulirajući njihov život. To su odlazak na posao, pronalaženje ljubavi i osnivanje porodice (ili, u slučaju nekih sadističkih igrača, smeštanje u bazen i skidanje merdevina)”.

U ovom trenutku, LuckyChap je najpopularnija produkcijska kuća u Holivudu nakon uspeha „Barbie” vrednog milijardu dolara, kao i „Saltburn-a”. Uskoro, kompanija će objaviti komediju „My Old Ass”, koja je rasprodata sa Sundance Film Festivala MGM Amazonu.

Piše: Petra Vidaković Cvetković

Izvori: N1 Variety The Hollywood Reporter

Foto: Print Screen

ZANIMLJIVOSTI

Leave a Reply

Your email address will not be published.