Treća beogradska gimnazija: Humanitarni Filmski festival za decu obolelu od raka

Učenički parlament Treće beogradske gimnazije s ponosom najavljuje tradicionalni Filmski festival koji će se održati od 2. do 4. aprila, a sav prihod od prikupljenog novca ići će udruženju Nurdor.

Filmski festival će se odvijati u dvorištu škole, pružajući posetiocima iskustvo gledanja filmova na otvorenom. Filmski program festivala ove godine nudi klasike srpske kinematografije, kao i neka novija ostvarenja.

Program Filmskog festivala

Humanitarna manifestacija započinje 2. aprila filmom „Lepa sela lepo gore“, reditelja Srđana Dragojevića u 19:30 časova, u terminu u kojem će počinjati projekcije i ostalih dana festivala. Narednog dana će biti prikazana digitalizovana verzija kultnog ostvarenja „Maratonci trče počasni krug“ Slobodana Šijana.

Zatvaranje festivala će biti obeleženo prikazivanjem poslednjeg filma Dragana Bjelogrlića „Čuvari formule“ i zakazano je za 4. april.

Cene karata

Cena karte za sva tri festivalska dana iznosi 1.000 dinara, dok je cena karte za pojedinačno veče 400 dinara. Pored uživanja u filmovima posetioci će imati priliku da se pridruže humanitarnoj akciji sakupljanjem čepova, čime će se podržati udruženje „Čep za hendikep“.

Nurdor

Neprofitna organizacija Nurdor predstavlja zajednicu roditelja i prijatelja dece obolele i lečene od raka. Njihova misija je da pruže podršku svima koji su se našli u istoj situaciji i da poboljšaju kvalitet lečenja i života deci oboleloj od raka.

Ukoliko se posetioci odluče da prisustvuju ovom posebnom događaju koji spaja umetnost i humanost, na taj način će pružiti podršku onima kojima je ona najpotrebnija.

Vidimo se u Trećoj beogradskoj gimnaziji od 2. do 4. aprila na filmskom festivalu!

Piše: Milica Paunić

Izvori: Danas Iz prve ruke http://www.nurdor.org

Foto: Treća beogradska gimnazija

Leave a Reply

Your email address will not be published.