Magazin Liceulice slavi svoj 100. broj

Stoti broj magazina Liceulice izašao je u martu ove godine, obeležavajući jubilej u inkluziji marginalizovanih. 

Proslava jubilarnog broja

Redakcija i celokupni tim organizacije Liceulice proslaviće 100. broj magazina 31. marta na Dorćol Platzu, u ulici Dobračina 59 u Beogradu, sa početkom u 18 časova.

Socijalni angažman

Magazin Liceulice posvećen je otvaranju medijskog prostora svima onima kojima je uskraćen, a to su pre svega pripadnici socijalnih grupacija koje najviše trpe socijalnu stigmu od strane šire javnosti. 

Stoti broj podseća javnost na to da su borba protiv diskriminacije, inkluzivno društvo i otvoren govor o pravima i potrebama siguran put da građani zajedničkim snagama, kroz solidarnost, što više uznapreduju ka društvu koje daje šansu svima. Liceulice obrađuje sve teme od javnog interesa na inkluzivan način, sa fokusom na, gogoljevskim rečnikom, „malog čoveka” od velikog značaja. 

Neki od dosadašnjih brojeva bili su posvećeni migrantskoj krizi, izazovima osoba sa invaliditetom, rodnom nasilju, problemima beskućništva i mnogim drugim temama koje ukazuju na sve ono što u jednom društvu prolazi „ispod radara”.

Gde možete kupiti Liceulice?

Časopis Liceulice na otvorenom možete kupiti u centru Beograda i Novog Sada. Ulični prodavci, često marginalizovani pojedinci, prodaju ih u blizini mnogih fakulteta, te ih studtenti često sreću. Kada je reč o zatvorenim prostorima u Beogradu, brojeve možete kupiti u robnoj kući IKEA, u Kulturnom centru Beograd, u KC Gradu, u Cetinjskoj, u Jugoslovenskoj kinoteci, Domu omladine i na drugim lokacijama pri centru grada. Nekeod lokacija gde časopis možete kupiti u Novom Sadu su Kulturni centar Lab, Kafe-knjižara Bulevar Books, Omladinski centar CK13, i druga prometna mesta u gradu.

Solidarnost

Magazin Liceulice otvara mogućnost da građani upoznaju i neku drugu stranu stvarnosti koja se dešava u njihovom društvu.Takođe, svako ćaskanje sa prodavcima je više nego dobrodošlo. Svaki put kada kupite broj Liceulice, u iznosu od 300 dinara, pola sume je zarada prodavca.

Liceulice podseća građane na temelje ljudskosti, solidarnosti i kolegijalnosti – neke od vrednosti koje se vrlo brzo steknu tokom studija, ali i lako izgube. Organizacija već 14. godinu zaredom kroz problematiku koju tematizuje, kao i svoju unikatnu politiku poslovanja, daje priliku da ne gledamo kroz prste kada posmatramo društvo i da doprinesemo poboljšanju života naših manje vidljivih sugrađana.

Izvori: Liceulice

Foto: Liceulice

Leave a Reply

Your email address will not be published.