FASPER se pridružuje borbi protiv menstrualnog siromaštva

Parlament Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju objavio je da su od kraja marta u svim ženskim toaletima fakulteta dostupne korpice sa besplatnim higijenskim ulošcima.

U saopštenju koje je parlament fakulteta izdao putem društvene mreže Instagram navodi se da je ovo ishod projekta na kome su radili pet meseci. Njihov glavni cilj je da se pridruže borbi protiv menstrualnog siromaštva i da na taj način pomognu svojim koleginicama. Korpice u kojima se nalaze besplatni ulošci postavljene su u svakom ženskom toaletu u zgradi fakulteta, na vidljivom i dostupnom mestu. 

Veliku podršku im je pružila i organizacija  Ženska inicijativa. 

„Koleginice iz organizacije su uvek tu bile za nas, da nam pruže podršku i pomognu pri realizaciji. Putem ove objave, želimo i njima da se zahvalimo na podršci i učešću”, navodi Miloš Žunić, predsednik parlamenta FASPER-a. 

FASPER nije prvi fakultet u Srbiji koji je doneo ovakvu odluku. Pored nekoliko fakulteta u Nišu i Novom Sadu, Filozofski fakultet i Fakultet političkih nauka u Beogradu su, takođe u saradnji sa Ženskom inicijativom, uspeli da uvedu besplatne uloške za sve studentkinje.

Piše: Sofija Savić

Izvori: Danas | Južne vesti | Instagram

Foto: Instagram

DRUŠTVO

Leave a Reply

Your email address will not be published.