Novak Đoković na premijeri filma o Nikiju Piliću

Svetski broj jedan Novak Đoković sinoć je sa svojim nekadašnjim trenerom Nikolom Pilićem prisustvovao regionalnoj premijeri  filma „Nikola Pilić – Legenda“. Projekcija je održana u Velikoj sali Doma omladine Beograda u okviru Martovskog festivala.

Đoković je istako da je bilo emotivno gledati film i da je Pilić njegov teniski otac.

“Drago mi je da je napravljen film o njemu, mislim da zaslužuje više od jednog filma, ali i da se ta premijera održala ovde u Beogradu, gradu koji je moj grad, gde sam rođen i u gradu koji ima poseban značaj za mene i njega, jer smo ovde osvojili Dejvis kup 2010. godine“, izjavio je Đoković na konferenciji za medije održanoj nakon premijere.

Nikola Pilić bio je trener teniserima Borisu Bekeru, Majklu Štihu, Ivanu Ljubičiću, Goranu Ivaniševiću… Pilić je jedini kapiten Dejvis kupa koji je osvojio pet  Dejvis kupova sa tri različite reprezentacije: Nemačkom, Hrvatskom i Srbijom. Đoković je po završetku projekcije izjavio par reči o treneru i dodao da sport ujedinuje nacije i ljude.

„Mislim da se nikada više neće desiti da jedan čovek i sa Hrvatskom i sa Srbijom osvojio Svetsko prvenstvo u nekom globalnom sportu. To je stvarno nešto neverovatno, za veliku pohvalu. Može se reći da si ujedinio dve nacije koje su bratske nacije, ali nažalost su prošle kroz mnogo teških vremena u poslednjih nekoliko decenija“, izjavio je Đoković.

Film je režirao Željko Mirković koji je zajedno sa Vladimirom Gašićem pisao scenario. U dokumetarcu govorili su supruga Nikole Pilića Mija Pilić, Novak Đoković, Goran Ivanišević i Majkl Štih.

                                                                                                                       

Piše: Ivana Babić

Foto: Martovski festival i Dom omladine Beograda

SPORT

Leave a Reply

Your email address will not be published.