Zajedno za Dunju: Humanitarna utakmica futsalera FON-a i Ekonomskog fakulteta

Futsaleri FON-a i Ekonomskog fakulteta odigraće humanitarnu utakmicu kako bi prikupili sredstva za lečenje Dunje Menković, koja boluje od retkog oblika tumora. Utakmica će se održati 31. marta od 19č u Sportskom centru Šumice na Voždovcu.

Ko je Dunja Menković?

Dunja Menković je devojčica iz Rušnja, koja se bije bitku sa teškim i retkim oblikom koštanog tumora – Juingovim sarkomom. Na utakmici futsalera ova dva fakulteta biće postavljene kutije u koje će posetioci moći da doniraju novac za lečenje ove devetogodišnje devojčice. Pored toga, sredstva se mogu platiti i na žiro račun 325-9300500274006-89, Aleksandra Menković.

Nastavak niza dobrih utakmica

Ove dve ekipe su u prošlosti odigrale veliki broj zanimljivih utakmica i finala, što pokazuje da već dugi niz godina odmeravaju snage na terenu. Rivalstvo ih nije sprečilo da se okupe i odigraju ovu važnu utakmicu koja će biti nastavak njihovih dugogodišnjih borbi. Meč ima posebnu težinu i vrednost, jer se igra za spas nečijeg života, a to je važnije od bilo koje pobede na terenu.

Humanost na prvom mestu

Kapiten futsal ekipe FON-a Nemanja Nešić rekao je da je srećan što je organizovana jedna ovakva utakmica, ali i da to nije kraj projektima.

„Mnogo nam je drago što imamo priliku da pomognemo. Lepo je kada smo u mogućnosti da učestvujemo u životnim borbama ljudi kojima je potrebno. Mnogo je važno da među mladima širimo svest o ovakvim stvarima, jer se to dešava i ljudima naših godina. Ovo je tek početak ovakvih projekata i jedva čekam naredne događaje”, izjavio je Nešić za Student.

Foto: Marketing Workshop

Piše: Sara Stojanović

SPORT

Leave a Reply

Your email address will not be published.