Beograd domaćin Svetskog prvenstva u krosu 2024.

Svetsko prvenstvo u atletskom krosu 2024. održaće se 30. marta u Parku prijateljstva u Beogradu. Na šampionatu će učestvovati više od 600 takmičara iz 50 zemalja sveta, a našu reprezentaciju predstavljaće 13 takmičara.

Predstavnici Srbije:

U muškoj konkurenciji takmičiće se devet juniora: Aldin Ćatović, Sergej Kostić, Veljko Vasiljević i Kabir Ziljkić, dok će se u ženskoj konkurenciji takmičiti pet juniorki: Saima Murić, Mejra Mehmedović, Natalija Grujić, Lenka Nikolić i Jana Rajić.

U seniorskoj konkurenciji, Srbija će se takmičiti u mešovitoj štafeti 4×2000 metara koju će predvoditi Elzan Bibić. Pored njega, učestvovaće i Nikola Raičević, Teodora Simović i Milica Tomašević.

Discipline na krosu:

Učesnici takmičenja imaće priliku da se takmiče u četiri kategorije:

10 kilometara – za muškarce i žene u seniorskoj konkurenciji;

8 kilometara – za muškarce u juniorskoj konkurenciji;

6 kilometara – za žene u juniorskoj konkurenciji;

4×2000 metara – miks štafeta.

Raspored takmičenja:

Od 11 časova održaće se trka za juniorke, a od 11:35 trka i za juniore. U 12:15 na programu će biti miks 4×2000 m, dok će poslednje dve trke u programu biti za seniore i seniorke. Seniorke će svoju trku početi u 12:45, a seniori u 13:30.

Izmene na linijama gradskog prevoza:

Zbog održavanja takmičenja, pet linija gradskog prevoza izmeniće svoju rutu 29. i 30. marta. Naime, linije 15, 84, 704, 706 i 707 će u smeru ka Zemunu, od Brankovog mosta do Ulice trešnjinog cveta, u svoju redovnu trasu uvrstiti i Bulevar Mihajla Pupina. U suprotnom smeru, saobraćaj će se odvijati normalno.

Foto: Dan u Beogradu

Izvori: Srpski atletski savez, Atlex.rs, Trčanje.rs, Kurir.rs

Piše: Sara Stojanović

SPORT

Leave a Reply

Your email address will not be published.