Vladan Đokić jedini kandidat za rektora Univerziteta u Beogradu

Jedini kandidat za rektora Beogradskog univerziteta biće, kako prenosi dnevni list Danas, trenutni vršilac te funkcije Vladan Đokić.

Komisija za sprovođenje izbora za rektora i prorektore Univerziteta u Beogradu evidentirala je listu kandidata za rektora na kojoj je jedini kandidat profesor Arhitektonskog fakulteta dr Vladan Đokić.

Izbornim većima fakulteta i naučnim većima instituta od 6. 3. je omogućeno da se izjasne o podršci kandidata za rektora. U obavezi su da svoje izveštaje dostave do 5. 4. Komisiji za sprovođenje izbora.

Profesor doktor Vladan Đokić funkciju rektora obavlja od maja 2021. godine, a ukoliko i ove godine bude izabran, istu funkciju će obavljati i naredne tri godine.

Sednica Saveta na kojoj će biti objavljena imena novog rektora i prorektora biće održana 9. maja.

Savet Univerziteta sastoji se od 41 člana, od čega je 23 predstavnika Univerziteta, 12 članova imenuje Vlada Republike Srbije i 6 članova koje bira Studentski parlament Univerziteta. Mandat traje četiri godine. Predsednica Saveta je Sanja Aleksić Kovačević sa Fakulteta veterinarske medicine, zamenik predsednice je Slaviša M. Stanković, sa Biološkog fakulteta, a sekretar je Gordana Bojović. 

Biografija

Vladan Đokić (1963) je, nakon završenih studija na Univerzitetu u Beogradu – Arhitektonskom fakultetu (1988), magistrirao na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta Južne Kalifornije (University of Southern California, School of Architecture) u Los Anđelesu (1991) i doktorirao na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu (1998). Gostujući je profesor na Arhitektonsko-građevinskom fakultetu u Banja Luci i Arhitektonskom fakultetu u Podgorici.

Dobitnik je brojnih nagrada na međunarodnim arhitektonsko-urbanističkim konkursima i priznanja u praksi. Objavio je više knjiga i publikacija, i Izlagao je na međunarodnim izložbama.

Od osnivanja 2009. godine, glavni je i odgovorni urednik međunarodnog naučnog časopisa iz oblasti arhitekture i urbanizma Serbian Architectural Journal (SAJ).

Piše: Mila Stojanović

Izvori: Danas | Arhitektonski fakultet

STUDENTI

Leave a Reply

Your email address will not be published.