„Orlovi“ kreću po kartu za Evropsko prvenstvo

Košarkaška reprezentacija Srbije utakmicom protiv Finske započinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će se odigrati od 27. avgusta do 14. septembra 2025. godine u Finskoj, Poljskoj, Letoniji i na Kipru.

Početak kvalifikacija

Izabranici Svetislava Pešića će prvu utakmicu odigrati u Beogradu, 23. februara, protiv Finske, u Hali Aleksandar Nikolić, sa početkom u 20 časova.

Druga utakmica koju Srbija igra protiv Gruzije je na programu u ponedeljak, 26. februara, sa početkom u 18 časova u Tbilisiju.

Deset igrača iz Evrolige na Pešićevom spisku

Selektor Svetislav Pešić objavio je spisak od 15 igrača za dve predstojeće utakmice, na kojem se nalaze: Aleksa Avramović, Aleksa Radanov, Aleksa Uskoković, Balša Koprivica, Vanja Marinković, Dejan Davidovac, Dušan Beslać, Dušan Ristić, Luka Mitrović, Marko Gudurić, Nikola Đurišić, Ognjen Dobrić, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović i Filip Petrušev.

Usled izostanka Bogdana Bogdanovića i Vladimira Lučića, kapiten Srbije u naredne dve utakmice biće Luka Mitrović.

Domaćini prvenstva već kvalifikovani

Pored Finske i Gruzije, u grupi G sa Srbijom nalazi se i Danska. Plasman na Evropsko prvenstvo izboriće tri prvoplasirane ekipe iz svake grupe, dok je u slučaju naše reprezentacije Finska već kvalifikovana kao jedan od domaćina Evropskog prvenstva.

Šest utakmica kvalifikacija biće odigrano iz tri dela od 19. do 27. februara 2024, zatim od 18. do 26. novembra, te onda i od 17. do 25. februara 2025. godine.

Raspored mečeva „Orlova“ u kvalifikacijama:

23. februar 2024. Srbija – Finska
26. februar 2024. Gruzija – Srbija
21. novembar 2024. Danska – Srbija
24. novembar 2024. Srbija – Danska
21. februar 2025. Finska – Srbija
24. februar 2025. Srbija – Gruzija

Piše: Tijana Matić

Izvori: arenasport.rs, nova.rs 

Foto: sportklub.rs

SPORT   

Leave a Reply

Your email address will not be published.