Kako posvetiti bubašvabu bivšem/oj: Inovativni pristup ljubavi i zaštiti divljih vrsta

U svetu gde se Dan zaljubljenih obeležava ružama, čokoladama i romantičnim večerama, Zoološki vrt u San Antoniju odlučuje da bude drugačiji. Smešten u srcu Teksasa, ovaj zoološki vrt menja pravila ljubavi svojim neobičnim, ali iskrenim skupljanjem sredstava: „Cry Me A Cockroach”.

O čemu se zapravo radi?

U 2022. godini, Zoološki vrt u San Antoniju postigao je značajan uspeh i privukao pažnju globalne javnosti tako što je prikupio preko 8.000 donacija iz svih američkih država i više od 30 zemalja. Ova izvanredna podrška naglašava posvećenost zoo-vrta očuvanju divljih životinja.

Kako se Dan zaljubljenih bliži, zoo-vrt ponovo pokazuje svoju šašavu stranu. Za samo 10 dolara, pojedinci mogu da ovekoveče svoju ne tako posebnu osobu time što će bubašvabu nazvati po njoj i onda njome nahraniti nekog od stanovnika zoo-vrta po želji.

Šta zainteresovani mogu da očekuju?

Zoo-vrt nudi i alternative. Donacija od 5 dolara omogućava donatorima da neko povrće nazovu po svom bivšem partneru, dok donacija od 25 dolara znači da će prethodno smrznuti glodar biti poslužen kao glavno jelo za mesoždere vrta.

Ovaj poseban događaj nije samo o bivšim partnerima; to je podrška viziji vrta da obezbedi budućnost divljih životinja, ne samo u Teksasu, već širom sveta. Svi donatori dobijaju digitalnu čestitku za Dan zaljubljenih kao zahvalnost za svoj doprinos.

Za one odlučne, doplata od 150 dolara nudi personalizovani video sa porukom koja prikazuje odabranu životinju kako jede bivšeg ili bivšu. To je simboličan kraj veze koja je krenula nizbrdo.

Sajl Perez, direktor za odnose s javnošću vrta, izjavio je da je prošlogodišnji događaj bio veliki uspeh, s imenima poput „Zek”, „Rej” i „Adam”. Ova godina obećava još veći odaziv.

Međutim, ovaj zoo-vrt nije jedini sa ovakvom idejom. Centar za usvajanje kućnih ljubimaca „Homeward Bound” u Blekvidu, Nju Džersiju, pokrenuo je svoj neobičan skup sredstava: „Steriliši svog bivšeg”. Za 50 dolara, donatori mogu nazvati divlju mačku po svom bivšem partneru i zatim je sterilisati kao deo programa. „To je apsolutno zaživelo”, rekao je Erik Švarc, direktor „Homeward Bound”, osvrćući se na neverovatan odaziv na njihov događaj.

Ljubav dolazi u mnogim oblicima. Zoološki vrt u San Antoniju i njegovi posetioci podsećaju nas da, ponekad, najveći iskazi ljubavi dolaze sa dozom humora.

Piše: Teodora Babić

Izvori: People CNN

Foto: Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published.