Studenti studentskog doma „4. april” položili ispit humanosti

Savez studenata studentskog doma „4. april” uspeo je da prikupi 80.000 dinara za lečenje „devojčice leptira”, Nađe Marković.

Inicijativu je podržao veliki broj studenata, koji su zahvaljujući svojoj ažurnosti doprineli tome da iznos koji je bio predviđen za prvobitnu kupovinu dresa, bude prikupljen u relativno kratkom vremenskom periodu.

,,Jedno jutro sam videla objavu „Quantox fondacije” da je Avramovićev dres stavljen na aukciju i da je u tom trenutku najveća ponuda bila 35.000 dinara. U dogovoru sa članovima Saveza i na osnovu broja ljudi u domu, došli smo na ideju da pružimo svoj doprinos ovoj akciji. Poslavši poruku u grupi doma, ideju je podržao veliki broj studenata i u roku od sat vremena prikupili smo neočekivanu količinu novca za jako kratak period“, naglašava predsednica Saveza studenata studentskog doma „4. april” Aleksandra Đorović.

Nakon što je prikupljen predviđen iznos, studenti su dobili informaciju da je dres pripao nekom drugom ko je ponudio veći iznos.

,,Tokom intervjua dobila sam poziv od „Quantox fondacije” da je uspešno realizovana uplata i da su u komunikaciji sa poznatim sportistom Aleksom Avramovićem omogućili da još jedan dres bude potpisan za naš dom. Dres će biti, po obećanju stanarima doma „4. april”, okačen u tv salu našeg doma.“

Đorovićeva navodi da ovo nije jedina humanitarna akcija koju su sproveli studenti udruženim snagama i da im je zbog toga bilo mnogo lakše da se adekvatno organizuju.

,,Nedavno smo organizovali humanitarni pub kviz i turnire u domu. Cilj je bio prikupljanje novčanih sredstava za paketiće koji su namenjeni deci sa Kosmeta. Projekat je rađen u saradnji sa organizacijom „SKONUS”, dok nam je podršku pružio Parlament Univerziteta u Beogradu, Savez studentskih domova, kao i mnogi fakulteti. To je bio naš prvi uspešni humanitarni projekat, koji je brojao 250 učesnika“, zaključuje Đorovićeva.

Nađa ima četiri godine, ona je „dete leptir” i veliki borac. Brigu o njoj preuzela je hraniteljska porodica koja nema dovoljno finansijskih sredstava za obezbeđivanje leka pod nazivom „Vyuvek”, koji bi Nađi ublažio bolove koje ima.

Nađina borba se i dalje nastavlja, a u njoj možete učestvovati uplatom proizvoljnog iznosa na broj računa:

160 6000000765134-55

Piše: Mina Kicara

Foto: Privatna arhiva

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.