Preminuo košarkaški trener Dejan Milojević

Košarkaški trener Dejan Milojević napustio nas je u svojoj 46. godini usled posledica srčanog udara. Tužna vest širi se od Srbije do Amerike i stiže do svakog čoveka koji poštuje lik i delo legendarnog sportiste. 

Košarkaška karijera

Dejan je svoju košarkašku karijeru započeo u Beovuku kada je Miša Lakić, nakon izvanrednog debija u utakmici protiv OKK Tašmajdana, pozvao da se pridruži najpoznatijoj školi košarke. Njegova dalja karijera nastavila se u klubu FMP iz Železnika, zatim odlazi u Podgoricu i u povratku u Beograd nastupa u crno-belom dresu.  U dresu Partizana, sa tadašnjim trenerom Duškom Vujoševićem, postao je jedan od najuspešnijih igrača u Evropi. Nakon Partizana odlazi u Valensiju, zatim Galatasaraj, a posle odlučuje da se ponovo vrati u redove crno-belih, ali zbog hronične povrede kolena oprašta se od karijere košarkaša. 

Trenerski poziv 

Trener košarkaškog kluba Mega Basket postaje oktobra 2012. godine i na čelu iste ostaje do 2018. godine. Sa istom osvaja Kup Radivoja Koraća. Krajem januara 2021. godine postaje trener Budućnosti iz Podgorice. Put ga vodi u trenerske i pedagoške vode u kojima se obrazovao i usavršavao, a njegovi rezultati još više potvrđuju koliko je Milojević osećao i živeo košarku. Izveo je na put puno mladih igrača među kojima je i trenutni najbolji košarkaš sveta – Nikola Jokić. Trenersku karijeru nastavlja u NBA ligi kao pomoćni trener Golden Stejt Voriosa i sa njima osvaja šampionski prsten.

Dejan Milojević uradio je puno za srpsku, nekadašnju jugoslovensku, ali i svetsku košarku i zasluženo ulazi u njenu legendu i srca svih košarkaških gledalaca. 

Piše: Aleksandra Jovanović

Izvor: Sport klub

Foto: Mozzart Sport

SPORT

Leave a Reply

Your email address will not be published.