Sinoć bez novog studentskog prorektora: Očekuje se nova sednica

Sednica Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu, koja je trebalo da se održi sinoć povodom odabira studentskog prorektora, odložena je do daljnjeg. Nova sednica – možda već sutra?

Za juče u 20.00 bila je zakazana sednica Studentskog parlamenta Univerzitet u Beogradu na kojoj je trebalo da se odabere studentski prorektor, ali je ista odložena.

Predviđeno je bilo da ista bude otvorena za javnost, a prema nezvaničnim informacijama odložena je zbog nedostatka kvoruma.

,,U komunikaciji sa članovima SPUB-a, od kojih su neki bili u sali, a neki ispred, javila se bojazan zbog svih dešavanja koja su nastala u Rektoratu i mi smo odlučili zajednički da tu sednicu ne održimo” , istakao je Kovačević za list „Danas” .

U Svečanoj sali Rektorata sinoć se pojavila Ana Grčić student prorektor, kao i predsednik Parlamenta Stefan Kovačević, a budući da je sednica bila otvorena za javnost na istu su došli i studenti neformalne organizacije ,,Borba”.

Kako stoji u članu 53. Pravilnika o radu i organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu, odlaganje sednice ne može biti duže od nedelju dana. Parlament se još uvek nije oglasio oko novog datuma održavanja sednice, a pojedini mediji i studentske stranice prenose da bi se ista mogla održati već sutra.

Redakcija „Magazina Student” je uputila mejl Studentskom parlamentu povodom otkazivanja ove sednice kao i o novom terminu održavanja iste zarad informisanja javnosti i isto tako da li će sednica i ovog puta biti otvorena za javnost, ali do objavljivanja ove vesti nismo dobili odgovor.

Foto: Student

Piše: Miljana Pantelić

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.