Humanitarni spektakl u Štark areni: Navijači Partizana dele radost poklanjanjem plišanih igračaka

U nezaboravnoj večeri u Štark Areni, Košarkaški klub Partizan je stvorio čaroliju van sportskih okvira. Umesto uobičajenih košarkaških trenutaka, teren je postao scena za humanitarni spektakl, prepun plišanih igračaka koje su predstavljale podršku za decu u teškim uslovima.

Prikupljanje igračaka i sredstava

Igrajući protiv Virtusa, Partizan je odigrao ne samo sportsku utakmicu već i utakmicu dobrote. Inspiracija za ovu jedinstvenu akciju proistekla je iz poziva koji su uputili pre par dana putem društvenih mreža, pozivajući sve ljude da se priključe i donesu svoje igračke. Cilj nije bio samo pružiti radost najmlađima, već i prikupiti sredstva za pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

Za svaku bačenu igračku kompanija Nis donira 1000 dinara

Sama utakmica kasnila je zbog ogromne količine plišanih igračaka koje su navijači sa strašću bacali na teren čim je odjeknula klupska himna “Da volim crno-bele”. Svaka igračka postala je simbol dobrote, jer je za svaku od njih kompanija NIS donirala 1000 dinara. Ova sredstva namenjena su za kupovinu zimske odeće i obuće socijalno ugroženoj deci.

Kome će biti prosleđene igračke?

Nakon utakmice, plišane igračke će biti prosleđene prihvatilištima za nezbrinutu decu u Beogradu, što dodatno naglašava humanitarni karakter ove inicijative. Reakcije prisutnih navijača i šire društvene zajednice bile su preplavljujuće, dok je ovaj događaj postao viralan na društvenim mrežama.

Moć sporta

Ovaj spoj sportskog nadmetanja i humanitarnog duha jasno pokazuje da sport ima moć da ujedini ljude i pruži podršku onima kojima je to najpotrebnije. Košarkaški klub Partizan je dao primer kako sportska organizacija može ostvariti dubok i pozitivan uticaj na zajednicu, dok istovremeno širi radost među najmlađima.

Piše: Teodora Babić

Izvor: Telegraf.rs, Mondo.ba

Foto: Mondo.ba

SPORT

Leave a Reply

Your email address will not be published.