Kako zvuči kada se ukrste hevi-metal i klasika?

Bend Black Metallica Tribute i Zrenjaninska filharmonija održaće 17. marta 2024. u beogradskoj MTS dvorani zajednički koncert pod nazivom „Black Symphony”.

Gledaocima će biti priređen veliki spektakl po uzoru na koncert koji su bend Metallica i Filharmonija San Franciska održali 1999. godine pod nazivom „S&M”, s obzirom na to da će zajednički izvesti obrade nekih od popularnih pesama koje su ga obeležile, poput: „Nothing Else Matters”, „Master of Puppets”, „No Leaf Clover”, „Enter Sandman”. Pored toga, biće izvedene i pesme koje niko do sada nije izvodio u ovakvom sastavu, poput „Sanitarium”, „Unforgiven” i „Creeping Death”.

Njihov koncert u MTS dvorani neće biti prvi u zajedničkom sastavu, kog čine bend i više od 30 filharmoničara. Zajedno održavaju koncerte od 2021, pri čemu su te godine nastupali na „Danima piva” u Zrenjaninu i „Noći muzike” na stadionu „Tašmajdan” u Beogradu. Ovog meseca održali su koncert u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Ovaj bend osnovala je 2016. godine grupa muzičara koje povezuje odlično muzičko umeće i činjenica da su veliki obožavaoci benda Metallica. Njihov frontmen, Steva Mesaroš, ima fizičku sličnost sa frontmenom originalnog benda Džejmsom Hetfildom, što je samo jedan od razloga da Black Metallica Tribute postane najpopularniji bend u regionu, ali i u velikom delu Evrope, koji izvodi obrade Metalike. Samo u 2019. godini održali su mnogo koncerata u regionu bivše Jugoslavije, ali i u Italiji, Švajcarskoj, Bugarskoj, Rumuniji i Austriji.

Ljubitelji Metalike i klasične muzike imaće jedinstvenu priliku da poslušaju kako će zvučati kada se bend hevi-metal žanra i izvođači klasične muzike zajedno nađu na bini. Više informacija o kupovini karata biće uskoro dostupno na sajtu MTS dvorane.

Piše: Nenad Ranitović

Kultura

Izvori: Dan u Beogradu, real-tribute.org

Foto: Mts Dvorana (@mtsdvorana) | Instagram profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.