EXIT festival otkrio imena prvih 24 izvođača za 2024. godinu

Organizatori festivala već sada su obradovali mnoge posetioce velikim imenima iz sveta muzike. Simbolično, ozvaničeno je prvih 24 nastupa za naredno festivalsko izdanje.

Carl Cox, živa legenda elektronske muzike, ponovo će nastupiti u Srbiji. Ovom vešću juče je obradovana cela domaća klaberska javnost. Sam Cox je u prošlosti jako pozitivno pričao, kako o samom festivalu, tako i o domaćoj publici i atmosferi koja ovde vlada. Nesumnjivo nas očekuje još jedan nastup za pamćenje.

Hip-Hop sastav Black Eyed Peas i reper Gucci Mane nastupiće na glavnom Tesla Universe stejdžu. Kao izvođači koji iza sebe imaju milijarde slušanja na svim platformama, sigurno je da će raspaliti Petrovaradinsku tvrđavu.

Prvi put na festival dolazi čuveni gitarista Tom Morello. Jedan od osnivača benda Rage Against the Machine i jedan od najoriginalnijih gitarista današnjice, privući će veliki broj ljubitelja ne samo rok muzike, već i drugih žanrova, jer Morellova versatilnost se ogleda baš u uticajima više vrsta muzike. 

Ostali rokeri koji će prodrmati glavnu scenu jesu pank bend The Exploited, kao i regionalna senzacija Joker Out. Tu će biti i Dub FX, koga je teško svrstati u jedan određen žanr, ali poznat domaćoj publici sa Arsenal Festa i prošlih EXIT-a.

Glavnu binu zapaliće i domaćoj publici već dobro poznati kolektiv Rudimental. Poznat, između ostalog i po uspešnoj saradnji sa njima, na glavnu binu dolazi John Newman

Tesla Universe stejdž ugostiće i umetnice novije generacije poput Kenye Grace i Iniko.

Na MTS Dance Areni svoje setove obrtaće hedlajneri u vidu Bonobo-a, kolektiva KlangKuenstler, DJ Barry Can’t Swim i drugi. 

Na Visa Fusion stejdž dolazi grčki sastav Villagers of the Ioannina City (koji su nedavno nastupili u Domu Omladine, priredivši fenomenalnu svirku) i Lakeside X.

Uvek vatreni Explosive stejdž dobio je svoja prva imena u metal bendovima Coroner i Nemesis

Naredno izdanje EXIT festivala, sa temom EXIT Starseeds i sloganom „Probudimo naše supermoći zajedno“, biće održano od 10. do 14. jula 2024 na Petrovaradinskoj tvrđavi. Nulti dan je rezervisan za posebni Starseeds Takeover performans na Tesla Universe bini. Prodaja karata za sam festival i kamp je već počela, a ukoliko je sada nabavite, dobićete automatski i ulaznicu za SeaStar festival u Umagu.

Piše: Stefan Šajkarević

Izvor: Exit festival

Foto: Exit festival

Kultura

Leave a Reply

Your email address will not be published.