Nedelja savremenog plesa u Bitef teatru

Bitef teatar poziva sve ljubitelje savremenog plesa da u periodu od 21. do 29. decembra posete ovo pozorište i uživaju u specijalnom programu.

Na programu će se naći četiri produkcije Bitef dens kompanije: Životinjska farma i Zidanje Skadra našeg poznatog i nagrađivanog koreografa Miloša Isailovića, zatim Skenderbeg Isidore Stanišić, kao i Alpha Girls, koju potpisuju mladi koreografi Tamara Pjević i Jakša Filipovac. 

„Nadamo se da će ovaj repertoarski poduhvat u još većoj meri skrenuti pažnju publike na izuzetne autore i izvođače koji kreiraju svoja dela na sceni Bitef teatra, i da ćemo kroz ples i pokret na najbolji mogući način, u poslednjoj nedelji decembra, krenuti u susret 2024 godini”, poručuje osnivačica Bitef dens kompanije Jelena Kajgo.

Bitef teatar je u saradnji s Vulkan izdavaštvom  spremio posebnu ponudu, pa će tako komplet karata za sve četiri predstave biti dostupan sa popustom od 50%, a uz svaku kupovinu dobijaće se na poklon i knjiga.

Publika će kroz arhivske video-snimke moći da se upozna i sa ranijim uspešnim produkcijama Bitef dens kompanije: Alpha Boys Gaja Vajcmana i Roni Haver i Yesterday, seti se naše ljubavi britanske koreografkinje Jasmin Vardimon.

Nedelja savremenog plesa organizuje se radi promocije plesnog teatra, ali i Bitef dens kompanije, koja uskoro obeležava petnaest godina svog postojanja. Tokom svog postojanja kompanija je organizovala preko četrdeset plesnih produkcija i preko dvesta gostovanja u zemlji i svetu, a za svoje produkcije je osvojila čak trideset nagrada. Pored najznačajnijih domaćih koreografa, za Bitef dens kompaniju predstave su kreirali i poznati evropski koreografi poput Gaja Vajcmana, Roni Haver, Jasmin Vardimon…

Piše: Anja Radovanović 

Izvor: Bitef teatar

Foto: Slavica Dolašević

Student: Kultura

Leave a Reply

Your email address will not be published.