Posni obroci za studentski džep: Studentov meni za ovaj petak

Kao i prethodnog petka, predstavljamo vam kako možete napraviti brz i jednostavan posni studentski obrok.


ŠNICLE OD KROMPIRA I POVRĆA


Zadovoljavajući obrok za svakog studenta tokom Božićnog posta.


Porcije: 3


Sastojci:
Rendani krompir;
Rendani crni luk;
Rendana šargarepa;
Prašak za pecivo;
Brašno;
So, ljuta paprika i biber


Priprema:
Sve sastojke izmešati u jednoj posudi da se sjedine. Masa treba da bude gusta, kao kačamak. Probati i začiniti po ukusu. Zagrejati dosta ulja. Na vrelo ulje spustiti kašikom prvo jednu probnu šniclu. Ako se raspada, dodati u masu još brašna, a ako je previše tvrdo dodati malo vode. Nakon prženja pripremljene mase služiti toplo.


Za ulepšavanje trpeze na ovaj način biće vam potrebno oko 350 dinara.


PASULJ PREBRANAC


Jednostavan obrok za koji vam nije potrebno previše truda, a dobijena količina je obilna.

Porcije: 4


Sastojci:
500 g tetovskog pasulja;
2/3 glavice crnog luka;
Ulje, crvena paprika i biber


Priprema:
Pasulj prokuvati, pa tu vodu prosuti. Zatim naliti drugom vodom i spustiti unutra 2 glavice sitno isečenog crnog luka da se u pasulju potpuno raskuva. Kad pasulj omekša, ocediti ga od vode i ostaviti. Za to vreme očistiti jednu glavicu crnog luka i iseći na režnjeve. Naliti ulje u jednu šerpu i staviti luk da se zagreje. U to spustiti alevu papriku i mleveni biber, pa skinuti sa ringle.

U duboku posudu poređati red isprženog luka, red zasoljenog pasulja. Preko luka sipati još ulja i tako sve ponavljati dok se posuda ne ispuni, samo paziti da pasulj bude poslednji pri vrhu. Opet zaliti uljem, koje u ovom slučaju ne treba štedeti, i tako pripremljen pasulj staviti u rernu da se krčka jedan sat.


Za ovo tradicionalno jelo nije potrebno izdvojiti više od 400 dinara.

Prijatno!

Piše: Teodora Babić
Foto: https://bing.com/create, https://unsplash.com/photos/cooked-food-awj7sRviVXo

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.