VREDNI I POSVEĆENI BRŽE NAPREDUJU

Koliko ste puta čuli od ljudi da vole svoj posao, da uživaju u onom što rade, da je kompanija u kojoj rade po njihovoj meri i da je tim sa kojim rade izvanredan. Mi smo upoznali jednu takvu osobu i bilo nam je pravo zadovoljstvo da pričamo sa Andreom Jovanović, mladom devojkom koja dve godine radi u McDonald’s restoranu Zmaj i evo šta ona kaže kako je došla u Mek i zašto je i dalje tu.

“Imam 21 godinu i već dve godine radim u Mek restoranu Zmaj na autoputu. U Mek sam došla tako što sam na instagramu čula reklamu i prijavila se, onda su me pozvali na razgovor i tako sam dobila svoj prvi posao. Prošla sam kompletnu obuku i treninge i počela kao obučeni radnik, a onda sam napredovala do pozicije GEL – Guest Experience Leader, na kojoj trenutno radim. Biti GEL znači da sam zadužena za odnose sa gostima, da im pomognem oko porudžbina, upotrebe self order kioska, da im odnesem hranu za sto i budem im na usluzi za sve što im je potrebno, da popričam sa njima, saslušam ih. Razlog zbog kog sam tražila posao bio je da uplatim i položim vozački i kupim kola i ja sam to ostvarila za ove dve godine rada u Meku. Odmah mi se dopalo ovo što radim i svakodnevna komunikacija sa ljudima, kako sa gostima, tako i sa kolegama u timu. Moram da priznam da pre nego što sam počela da radim i nisam bila preterano vredna, nisam imala razvijene ne samo radne navike, već uopšte sve mi je nekako bilo svejedno. Prolazeći kroz sve ove treninge i obuke stekla sam veštine koje mi pomažu ne samo na poslu, već i u privatnom životu. Naučila sam šta znači organizovanost, sada sa lakoćom organizujem sve svoje aktivnosti, naučila sam da budem strpljiva, da saslušam druge i njihove potrebe, naučila sam šta znači raditi u timu i da uvek imam na koga da se oslonim ako mi je potrebna pomoć, da podelim i dobro i ono manje dobro. Mislim da sam se zahvaljujući fenomenalnom timu sa kojim radim, ali i tome što je HR tim prepoznao za koju sam poziciju, uspela brzo da se uklopim. Obožavam da radim kao GEL, baš volim i prija mi ova pozicija, imamo odličnu saradnju unutar tima i sa svim kolegama. Volim da radim i fenomenalno se osećam na poslu. I ono što najviše volim jesu povratne informacije od gostiju. Pošto sam naučila da sve lepo organizujem, postala sam mnogo aktivnija, volim da mi je ispunjen svaki trenutak, pa tako u slobodno vreme slikam ili se bavim grafičkim dizajnom, jer sam išla u umetničku školu.

Preporučila bih mladim ljudima, pogotovo studentima ili mladima koji završe srednju školu, da se prijave za posao u Meku kada vide da su otvorena radna mesta, jer kao prvo plata je redovna i sigurna, imaju mogućnost fleksibilnog radnog vremena, da u dogovoru sa nadređenima odaberu kada i koliko žele da rade kako bi lakše uskladili privatne i poslovne obaveze. Važan benefit je i taj što je Mek dobro mesto za napredovanje i ja sam zbog zalaganja, truda i odgovornosti već nakon pet meseci napredovala do pozicije GEL.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.