Posni obroci za studentski džep: Studentov meni za ovaj petak

Jeste li ste spremni za čaroliju božićnog posta? Da li ste student koji želi da se hrani zdravo i ukusno tokom praznične sezone ali ima ograničen budžet? Ne brinite, jer smo tu da vam pružimo inspiraciju i savete za pristupačne posne božićne obroke!

Slede ukusni recepti koji će zadovoljiti vaše ukuse, a neće vam opteretiti novčanik.


Posni bolonjeze sos

Ovaj obrok je jednostavan i brz za svakog studenta koji želi sam da napravi ručak tokom predispitnih rokova, a da u isto vreme bude zadovoljan.

Porcije: 2

Sastojci:

  • 50 g sojinih ljuspica;
  • 250 ml paradajz-soka;
  • 1 crni luk;
  • so, biber, origano, ulje;
  • 1 pakovanje testenine.

Priprema:

Sitno iseckajte crni luk i propržite na ulju. Sipajte sojine ljuspice i odmah nalijte čašom vode, a potom dodajte sav paradajz-sok.
Začinite svim navedenim začinima i ostavite 20 minuta da se kuva.
Sos služite uz testeninu po želji. Nakon serviranja možete preliti sa malo maslinovog ulja, kako biste poboljšali ukus.
Okvirna cena ovog jela: 250 rsd.

Posne punjene paprike

Ovaj obrok je sočan, a istovremeno hrskav zbog raznovrsnog povrća u njemu. Priprema je jednostavna, tako da svaki student može da isproba recept.

Porcije: 2

Sastojci:

  • 6 paprika;
  • 1/2 šolje pirinča;
  • 1 praziluk;
  • 1 šargarepa;
  • 1/2 šolje sojinih ljuspica;
  • 1 kašičica aleve paprike;
  • 1 kašičica soli;
  • 1/2 šolje paradajz-soka;
  • biber, ulje.

Priprema:
Paprike operite u vodi kako biste sa njih skinuli prljave naslage. Praziluk treba iseckati na kolutiće, a šargarepu narendati. U zagrejano ulje sipajte praziluk da se proprži par minuta, a potom dodajte šargarepu.

Ulijte pola šolje vode u tiganj da ne bi sve zagorelo. Nakon toga dodajte sojine ljuspice i pirinač, a zatim prelijte dvema čašama vode i začinite biberom, alevom paprikom i solju. Pirinač ne kuvajte da skroz omekša, već do polovine
– tada je nadev završen.


Paprike napunite i poređajte u prethodno nauljeni pleh. Nadev koji vam ostane pomešajte sa šoljom vode i paradajz sokom i prelijte punjene paprike (treba da budu natopljene dopola). Ako fali tečnosti, dodajte još malo soka od paradajza, da paprike ne bi bile suve.
Rernu zagrejte i pecite na 220 stepeni oko pola sata, dok se sok ne ukuva.

Za ovaj slaniš izdvojili biste oko 350 rsd

Prijatno!


Piše: Teodora Babić


Izvor: https://rucakza200dinara.com/posni-bolonjeze-sos/
https://rucakza200dinara.com/punjene-suve-paprike-suspe/


Foto: Unsplash & https://www.bing.com/create

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.