Prvenac  Marijana Milivojevića „Maestrov put tradicije”

Promocija knjige „Maestrov put tradicije” autora Marijana Milivojevića, studenta Matematičkog fakulteta i aktivnog člana Akademskog kulturno-umetničkog društva „Branko Krsmanović”, održaće se u subotu 2. decembra u prostorijama AKUD-a „Branko Krsmanović”, na adresi Balkanska 4, sa početkom od 19 h.

„Maestrov put tradicije” je jedinstveno delo koje uspešno kombinuje omaž lika i dela velikog koreografa Branka Markovića, čije se koreografije i dan-danas igraju, sa svakodnevnom borbom modernog čoveka oličenom u pitanju da li je na pravom putu i da li se odgovor krije u vraćanju tradiciji i izvornim vrednostima.

„Momak je na početku prazan i omađijan svetom oko sebe i u traganju na fantastičan način pronalazi ono što mu je falilo, a zatim nastavlja sa novostečenim znanjem svojim putem – putem tradicije”, kaže autor Marijan Milivojević o glavnom junaku svog romana.

Marijan Milivojević je student Matematičkog fakulteta i aktivni član AKUD-a „Branko Krsmanović” sa više od 10 godina redovnog igračkog iskustva u više kulturno-umetničkih društava. U slobodno vreme se bavi pisanjem poezije i proze, svira gitaru i goč i majstor  je džiu-džice.

U knjizi ima reči i o Markovićevoj koreografiji „Brankovo kolo”, koja sadrži motive svih naroda bivše Jugoslavije, a koja je raspadom zemlje prestala da se izvodi. Pisac podsećanjem na ovu izvanrednu koreografiju pokušava da premosti osećaj praznine, koji je kraj 20. veka ostavio na narode sa ovih prostora.

Piše: Luka Đoković

Foto: Privatna arhiva

KULTURA

Leave a Reply

Your email address will not be published.