Srebro za naše košarkaše: Srbija je najtrofejnija država u istoriji Mundobasketa


 
Naši košarkaši izgubili su finalnu utakmicu na Svetskom prvenstvu od reprezentacije Nemačke rezultatom 83:77. Visok nivo i kontinuitet u igri Nemačke, medicinske poteškoće i pad koncentracije u drugom poluvremenu, koštale su našu reprezentaciju zlatne medalje.


 
Tok utakmice:
Na samom početku meča Ognjen Dobrić se povredio i tako je Srbija u finalu ostala sa 10 igrača. Naša reprezentacija je u meč ušla sa velikom željom, što pokazuje i rezultat u prvoj četvrtini kada su naši košarkaši poveli rezultatom 26:23. Utakmica je bila egal sve do poluvremena koje je završeno rezultatom 47:47.

Pad koncentracije, mnogo promašenih šuteva i manjak sreće presudile su u trećoj četvrtini kada je reprezentacija Nemačke uspela da se rezultatski odlepi i povede rezultatom 69:57. Četvrta četvrtina je pripala našoj reprezentaciji, ali to nije bilo dovoljno da se obezbedi zlatna medalja. Trojke Alekse Avramovića, nekoliko ukradenih lopti i prilazak na 3 razlike, dali su nadu da će Srbija preokrenuti rezultat, ali je reprezentacija  Nemačke  ostala fokusirana i utakmicu je sigurno privela kraju. Najefikasniji igrač i pokretač naše igre bio je Aleksa Avramović sa 21 poenom, dok je igru Nemačke predvodio Schroder sa 28 ubačenih poena.
 
Rekordi:
Naša reprezentacija je danas odigrala rekordno deseto finale Mundobasketa i tako postala najbolja selekcija u istoriji Mundobasketa. Srbija ima 5 zlatnih, 5 srebrnih i 2 bronzane medalje na Svetskim prvenstvima.
Osim toga Bogdan Bogdanović je na ovom Mundobasketu oborio rekord po broju uzastopnih mečeva na kojima je postigao trojku(25). Pored toga oborio je i nacionalni rekord po broju ukradenih lopti.

 
Ostaje žal za zlatnom medaljom, ali moramo čestitati ovoj ekipi na neverovatnom kvalitetu i borbi koju su pokazali tokom celog prvenstva.

 
Piše: Bojana Krezović

FOTO: FIBA

SPORT

Leave a Reply

Your email address will not be published.