Dan za srpski sport: Nastupi na četiri velika takmičenja

Početak septembra je u znaku velikih sportskih događaja. U toku su Evropska prvenstva u odbojci za muškarce i žene, Svetsko prvenstvo u košarci i poslednji grend slem u teniskoj sezoni US open. Naši sportisti će danas izaći na teren na tri kontinenta i pokušaće Srbiji da donesu nove pobede.


Evropsko prvenstvo u odbojci za žene: Odbojkašice Srbije danas od 20:30 igraju polufinalni meč protiv selekcije Holandije. Do sada su imale maksimalan učinak na takmičenju, uz izgubljena tri seta. Titulu prvakinja Evrope brane reprezentativke Italije, a naše devojke će pokušati da napadnu najsjajnije odličje.


Svetsko prvenstvo u košarci: Orlovi igraju danas svoju prvu utakmicu druge faze Svetskog prvenstva. Njihov protivnik je Italija, koja je trijumfovala u protekla tri duela protiv naše selekcije. Naši košarkaši su prvu fazu okončali maksimalnim rezultatom i u novoformiranoj grupi se nalaze sa Italijom, Portorikom i Dominikanskom Republikom. Srbija mora da bude prva u grupi, da bi u četvrtfinalu izbegla utakmicu sa Sjedinjenim Američkim Državama.


Evropsko prvenstvo u muškoj odbojci: Pored košarke, Srbija i Italija danas se sastaju i u odbojci. Odbojkaši Srbije igraju treću utakmicu grupne faze Evropskog prvenstva. U prve dve utakmice savladane su Švajcarska sa 3:0 i Belgija rezultatom 3:1.
US open:
U Njujorku će se posle ponoći odigrati srpski derbi između Lasla Derea i Novaka Đokovića. Njihov jedini međusobni meč dobio je Novak u osmini finala ATP turnira u Beogradu rezultatom 2:1 (2:6; 7:6; 7:6).

Piše: Sara Stojanović
Izvor: Arena sport.com
Foto: Pixabay
Rubrika: Sport

Leave a Reply

Your email address will not be published.