Odbojkašice Srbije su vicešampionke Evrope

Odbojkašice Srbije su u finalu Evropskog prvenstva poražene od selekcije Turske rezultatom 3:2 (25:27; 25:21; 22:25; 25:22; 15:13) i time drugi put za redom osvojile srebrno odličje na šampionatu Evrope. Najefikasnija u našim redovima bila je Tijana Bošković sa 37, dok je najbolja kod pobedničke ekipe bila Melisa Vargas sa 41. poenom.

Prvi set:
Na početku utakmice viđena je ujednačena borba sa sjajnim blokovima naše reprezentacije. Sredinom seta Srbija je uspela da ostvari rezultatsku prednost od tri poena, ali se Turska vratila odličnim servisima Melise Vargas. U završnici seta Turkinje su imale dve set lopte, ali u ključnim momentima pravile su greške, pa je Srbija dobila prvi set rezultatom 27:25.
Drugi set:
U drugom setu je, kao i u prvom, viđena je izvanredna igra sa obe strane mreže. Na polovini seta, izabranice Danijelea Santarelija su napravile veću prednost koju su naša reprezentacija nije uspela da stigne. As servisom Melise Vargas, Turska je osvojila set rezultatom 25:21.
Treći set:
Tokom prvog dela trećeg seta, selekcija Turske nametnula je svoju igru i nije dozvoljavala da odbojkašice Srbije preuzmu vođstvo. Ulaskom Katarine Lazović u igru, Srbija je uspela da osvoji četiri poena za redom i da smanji zaostatak čime se vratila u igru. Fantastičnim servisima Mine Popović, naša reprezentacija je uspela da preuzme inicijativu i da slomi otpor Turkinja i da povede u setovima sa 2:1.
Četvrti set:
Neizvesna igra u četvrtom setu donela je mnogo uzbuđenja i preokreta. Igralo se poen za poenom i ni jedna od reprezentacije nije uspela da napravi veću razliku. Napeta borba viđena je do samog kraja seta. Prekretnicu u ovom setu bio je as servis korektora Turske Ebre Karakurt kojim je njena reprezentacija došla na dva poena prednosti. Turska je osvajanjem četvrtog seta, obezbedila da se igra peti set i da utakmica postane još neizvesnija.
Peti set:
Dve najbolje selekcije u Evropi priredile su nam dramu u petom setu. Turska je u jednom trenutku imala dva poena prednosti, ali naše devojke se nisu predavale i uspele su da nadomeste tu razliku. Ključan momenat za osvajanje petog seta, ali i titule, je blok nad Tijanom Bošković za rezultat 12:10 i prednost Turske. Do kraja meča odbojkašice Srbije su se borile i pokušale da dođu do meč lopte, ali uporne Turkinje su osvojile set sa 15:13 i osvojile titulu prvakinja Evrope.

Piše: Sara Stojanović

Izvor: Arenasport.com

Foto: Mondo.rs

Rubrka: Sport

Leave a Reply

Your email address will not be published.