“Solidarnost pre razlika – Naša era znači učenje bez barijera!”

Predstavljamo vam inicijativu iza koje stoji tim studenata Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu. “Solidarnost pre razlika” deo je projekta u okviru regionalne inicijative “YOUth 4 Inclusion, Equality & Trust” koju sprovode UNDP Srbija, UNESCO i Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

Analizirajući potrebe slepih i slabovidih studenata na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu odlučili smo da se bavimo jednim od problema sa kojim se oni susreću tokom studiranja, a to je nepostojanje prilagođene i lako dostupne literature, kao osnovnog oruđa u akademskoj zajednici.

Svesni smo potrebe za inkluzivnošću i jednakim pristupom obrazovanju i zato želimo slepim i slabovidim studentima na našem fakultetu da obezbedimo adekvatnu literaturu.

Pozivamo te da nam se pridružiš i budeš deo velikih promena tako što ćeš nam pomoći u stvaranju audio knjiga za studente kojima su takve knjige neophodne. Tvoja uloga će biti da čitaš knjige naglas i snimiš ih. Nema potrebe da imaš iskustva u snimanju ili profesionalnu opremu. Sve što je potrebno je dobar glas i volja da pomogneš. Snimanja će se odvijati u studiju Slušaonice 6 na Fakultetu političkih nauka, a mi ćemo se prilagoditi tvom rasporedu.

Tvoja angažovanost će sepim i slabovidim studentima omogućiti pristup značajnim knjigama u audio formatu i pomoći im da sa lakoćom studiraju.

Pridruži nam se u inicijativi “Solidarnost pre razlika” i zajedno menjajmo svet obrazovanja.

Prijave se šalju na :

Instagram profil: @solidarnost.pre.razlika

Facebook profil: @Solidarnost pre razlika

Tim studenata:

Vanja Malešević

Andrea Ikodinović

Nikola Trbojević

Foto: “Solidarnost pre razlika!”/FPN

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.