Otkrijte sve o sebi! MBTI Test ličnosti koji postaje sve poznatiji zbog svoje preciznosti

Pored IQ testa i Roršarhovih mrlja, postoji još jedan test koji se sve više upotrebljava. U pitanju je MBTI test. Tako da, ako želite da saznate nešto o svojoj ličnosti, a da nije ni to da li ste kolerik ili sangvink i da ujedno nije ni neki test kao što je naprimer “Koji sam ja hleb?”, ovo je pravi test za vas.

Iako je ovaj test danas sve poznatiji, on vuče svoje korene još iz 20ih godina prošlog veka. Naziv MBTI je skraćenica za Myers–Briggs Type Indicator, a naziv je dobio po Ketrin Kuk Brigs i njenoj ćerki Izabel Brigs Majers. Nakon svojih istraživanja koje su započele 1917., inspiraciju za ovaj test su dobile nakon čitanja knjige pod nazivom “Psihološki tipovi” koju je Karl Jung objavio 1923. godine.

Test se može podeliti u 4 kategorije: Introverzija i Ekstroverzija, Osećaj ili Intuicija, razmišljanje ili osećanje i prosuđivanje ili opažanje. Rezultat ovog testa svrstaće vas u jednu od 16 ličnosti i svešće vas na svega 4 ili 5 slova, od kojih svako od tih slova predstavlja po jednu od tih 4 ili 5 vaših ključnih osobina. MBTI test čini 97 pitanja koja u 7 nivoa variraju između “slažem se” i “ne slažem se”, omogućavajući vam da saznate sve potrebne sitnice o svojoj ličnosti.

Osim što se test bavi otkrivanjem vašeg pogleda na svet i načina na koji vi generalno donosite odluke on će obuhvatiti i mnoge druge stvari kao što su: vaše vrline i slabosti, koja je idealna karijera za vas, kakvi ste u vezama i šta vam je zapravo potrebno od partnera, kakvi su ljudi idealni za prijateljstvo sa vama, pa i do toga kakvi biste bili kao roditelji.

Tako da ako želite da uradite test kliknite na link ispod i otkrijte nešto novo o sebi!

https://www.16personalities.com/free-personality-test

Piše: Marija Stamenković

Leave a Reply

Your email address will not be published.