SPORTISTI FONA  GENERALNI POBEDNICI BESTA

U subotu 13. maja, sve finalne utakmice odigrane su u hali sportova, a sportiste FON-a tog dana ste mogli videti u skoro svim terminima.

Šest medalja za FON

Pobednički niz počele su odbojkašice koje su otvorile finalni dan pobedom nad ekipom ACG. Odbojkaši su osvojili srebro nakon poraza od ETF-a, zatim rukometaši novo zlato posle pobede nad Mašinskim fakultetom. Futsalerke zaustavljene  od ETF-a, nakon penal serije, a za kraj još dve medalje doneli su fudbaleri i futsaleri koji su uspeli da nadoknade zaostatke od 2:0 na poluvremenu i u penal serijama donesu FON-u nova dva zlata.

Novo rivalstvo

Sportisti FON-a već dugi niz godina pokazuju svoje kvalitete i donose vredne nagrade sa nacionalnih i internacionalnih takmičenja. Da nisu jedini u Beogradu, dokazale su ekipe ETF-a koje su osvojile 3 zlatne medalje, u ženskom futsalu i košarci kao i u muškoj odbojci.

Zatvaranje turnira

Sportski deo je zatvoren košarkaškim finalima gde je u muškoj konkurenciji pobedu odneo Mašinski, a u ženskoj ETF i takmičenjem cheerliding ekipa. Imali smo priliku da vidimo ekipu iz Grčke i iz Bugarske, a odlukom žirija bugarski nastup je osvojio pehar zbog dva boda prednosti.

Ceremoniji zatvaranja prisustvovao je veliki broj sportista,  a dodelom pehara za sve sportiste završen je i ovogodišnji BEST.

O BESTU

Internacionalno sportsko takmičenje, BEST, održano je u periodu od 11 – 14. maja u Beogradu. BEST je turnir sa dugom tradicijom, organizuje sportske turnire već nešto više od 15 godina, okuplja studente sportiste širom sveta, a ove godine sportisti su se takmičili u 6 kategorija: fudbal, futsal, košarka, odbojka, rukomet i cheerliding.

Magazin Student ovom prilikom čestita svim sportistima na učešću i nagradama koje su osvojili.

Piše: Bojana Krezović

Rubrika: Sport

Leave a Reply

Your email address will not be published.