FIST: Vreme je da se upoznamo!

Festival internacionalnog studentskog teatra FIST, održaće se u Beogradu od 17. do 22. maja, pod sloganom „Neko koga (ne) znam“.

Osamnaesto izdanje festivala bavi se raznovrsnošću identiteta, spoljašnjim faktorima koji utiču na njegovo definisanje i formiranje ali i upoznavanjem sa biološkim i društvenim aspektima sopstva. Postavljajući retoričko pitanje „Ko smo mi i da li ćemo ikada saznati“, organizatori FIST Festivala nas pozivaju da kroz inovativne forme pozorišta, otkrijemo nekoga koga (ne) znamo.

Publika će imati priliku da pogleda šest takmičarskih predstava mladih reditelja iz Italije, Poljske, Bugarske, Hrvatske, Makedonije i Srbije, a festival će zatvoriti predstava „Zeke ili o skakačima”, nastala u produkciji FIST-a i portala Hoću u pozorište.

Ulaz na sve predstave je besplatan, a poželjna je prethodna rezervacija karata koju možete uraditi ovde.

U okviru pratećeg programa, 15. maja od 19h u KC Gradu očekuje nas degustacija nacionalnih jela zemalja učesnica – FIST KITCHEN Delikatesni ponedeljak. Takođe, multimedijalna izložba „Neko koga (ne) znam” studenata umetničkih akademija, otvorena je do 22. maja u prostorijama Baze kulturnih zbivanja.

Ovaj festival je osnovan 2005. godine kao studentska inicijativa. Prepoznat kao primer dobre prakse od strane Univerziteta umetnosti u Beogradu, 2007. godine je uvršten u nastavni plan i program studija na Fakultetu dramskih umetnosti.

Piše: Sara Panić

Student: Kultura

Leave a Reply

Your email address will not be published.