Finale Evrovizije

Večeras je finale Evrovizije , muzičkog takmičenja na kom već 67 godina države učesnice šalju svoje izvođače kako bi ih prestavili u najboljem svetlu i plasirali se što je bolje moguće.

Evo gde ćete moći da gledate prenos finala i pod kojim rednim brojem nastupa naš predstavnik Luke Black , kao i koje nas novine očekuju naredne godine kada je u pitanju Evrovizija.


Ko je sve u trci za pobedu ?
U finalu će nastupiti 26 država , članice „Velike petorke „ Velika Britanija , Nemačka , Španija , Francuska i Italija , prošlogodišnji pobednik Ukrajina , kao i zemlje koje su se plasirale u finale Srbija , Austrija, Portugalija, Švajcarska, Poljska, Kipar, Švedska, Albanija, Estonija, Finska, Češka, Australija, Belgija, Jermenija, Moldavija, Norveška, Litvanija, Izrael, Slovenija i Hrvatska. Naš predstavnik Luke Black nastupa pod rednim brojem pet sa pesmom Samo mi se spava .

Prenos finala

Prenos finala Evrovizije možete da pratite od 21 h na RTS 1, RTS Svet, Radio Beograd 1 i preko multimedijalne platforme RTS Planeta. Komentatorka će biti šarmantna Duška Vučinić.
Luke Black u Liverpulu
Nakon uspešnih nastupa na pripartijima Evrovizije , neki od njih su se održali u Švedskoj , Izraelu , Španiji , kao i nastup u evrovizijskom selu u Liverpulu ,Luke Black je skrenuo pažnju publike . U sredu je nastupio u jednom noćnom klubu u Liverpulu , pored njega nastupio je i predstavnik Finske Karja . Navodi se da je stotine ljudi čekalo da uđe u klub i prisustvuje nastupu ova dva izvođača.

Komentari na tviteru Evrovizije

Evrovizija na svom tviter nalogu već godinama unazad komentariše nastupe , pa su tako pohvalili nastup našeg predstavnika i našalili i prokomentarisali da je životni moto menadžera društvenih mreža – Želim zauvek da spavam. Takođe su se pitali kako se na hrvatskom kaže da je zabavno biti u YMCA (Hrišćansko udruženju za mlade muškarce) , aludirajući na nesvakidašnji nastup grupe Let 3. Neobičan nastup ima i predstavnica Švedske , Lorin za koju tviter tvrdi da misli izvan kutije , dok je sama u kutiji. Evrovizija se šali i izvinjava se ako tokom nastupa Norveške dođe do oštećenja stakla usled visokih tonova ili povrede kuka tokom imitiranja pokreta belgijskog nastupa .

Povratak Luksemburga nakon 30 godina i Evrovizija 2024. godine

Evrovizija je saopštila da će 2024. godine Luksemburg ponovo učestvovati na prestižnom muzičkom takmičenju . Poslednje učešće imali su 1993. godine i spadaju među najuspešnije zemlje sa ukupno pet pobeda tokom 37 godina koliko su se takmičili . Svoje učešće sledeće godine potvrdili su zasigurno Finska , Malta , Norveška , Španija i Švedska i ako se očekuje da će se učesnice od ove godine takmičiti i naredne . Nadamo se da će se naredne godine vratiti Severna Makedonij i Crna Gora , koje su ove godine odustale od učešća.

Glasanje na Evroviziji
Ove godine na Evroviziji mogu da glasaju ljudu iz čitavog sveta putem aplikacije , tako da našem predstavniku želimo puno glasova i što bolji plasman .

Piše: Jovana Veličković

Leave a Reply

Your email address will not be published.