Šta je Interpolova operacija “Identify Me”?

Identify Me je nova operacija koju je pokrenuo Interpol sa ciljem da se otkrije identitet ubijenih žena na teritoriji Nemačke, Belgije i Holandije.

U periodu od pre 40 do pre 10 godina pronađena su tela 22 žene. Uprkos naporima i istraživanjima policije, njihovi identiteti nisu utvrđeni.

Interpol je objavio Black Notice, obaveštenje koje sadrži detaljne informacije o pronađenim telima i dokazima, dostupne isključivo policiji širom sveta. Međutim, objavljeni su i detalji i znaci kako prepoznati žene kako bi i javnost mogla da pomogne pri identifikaciji.

To su informacije poput tetovaža, torbi koje su nosile, odeće u kojoj su bile, mesta na kojima su pronađene, kao i rekonstrukcije lica.

Akciju podržavaju poznate žene iz sveta glume poput Karis van Hauten i Verle Batens, pevačice poput S10 i Aksel Red, svetski proslavljena bokskerka  Regina Halmih, kao i sportska reporterka Katrin Miler-Hohenstajn. https://youtu.be/C7MVOtIi3Jo

Dodatne informacije o slučajevima, kao i rekonstrukcije lica nalaze se na sajtu Interpola: https://www.interpol.int/How-we-work/Notices/Operation-Identify-Me

Piše: Anđela Jovanović

Društvo

Leave a Reply

Your email address will not be published.