Počinje 16. Beldocs festival

Filmski festival Beldocs biće realizovan u periodu od 10. do 17. maja na više lokacija u Beogradu. Ovogodišnji program obuhvata preko sto filmova koji prikazuju jedinstvenost i autentičnost dokumentarnih filmova u svim žanrovima. Deo programa biće emitovan na platformi Beldocs Online i televiziji Insajder.


Festival će otvoriti prošlogodišnji pobednički film „Prizvan i pozvan“ Luke Papića i Srđe Vuča, kao i ovogodišnji film Mladena Kovačevića „Još jedno proleće“.

Cilj ovakvog projekta i programa jeste podsticanje mladih autora i upoznavanje publike sa filmskim novitetima. Prilikom osnivanja ovog festivala prikazivalo se samo petnaest filmova, a sada Beldocs ima četiri takmičarska programa: srpski, međunarodni, teen i najbolji kratki film. Za svaku od kategorija formiran je žiri kao i žiri koji dodeljuje Eurimaž Audencija nagradu.

Lokacije na kojima će publika imati prilike da gleda filmove jesu Dom Omladine Beograda, Jugoslovenska kinoteka, Dvorana Kulturnog centra Beograda, Art bioskop Kolarac, Barutana, Centar za kulturu Vlada Divljan, Muzej kinoteke i  Cineplexx Ušće.

Cena ulaznice je 300 dinara osim za film „Godine super osmice“ za koji je cena 600 dinara i „Bajka bespovratnog vremena“ za koji je cena 1000 dinara. Ulaznice se mogu kupiti online ili na biletarnicama bioskopskih sala.

Celokupan program festivala možete pogledati na sajtu beldocs.rs.

Piše: Katarina Rakočević

Izvor: beldocs.rs

KULTURA

Leave a Reply

Your email address will not be published.