Branko Ružić: “Podnosim neopozivu ostavku na mesto ministra prosvete u Vladi Republike Srbije”

Branko Ružić ponedo je neopozivu ostavku sa mesta ministra prosvete, prenose mediji.

Ružić je u skladu sa članom 23 Zakona o Vladi, podneo neopozivu ostavku, istakavši da je u ovakvom momentu to jedina racionalna i časna odluka.

“U smiraj trodnevne nacionalne žalosti, kao odgovoran i vaspitan čovek, profesionalan u obavljanju svih dosadašnjih javnih dužnosti, kao roditelj i građanin Republike Srbije, koja mi je uvek na prvom mestu, a u skladu sa članom 23 Zakona o Vladi, doneo sam jednu racionalnu i časnu odluku u ovim okolnostima. Podnosim neopozivu ostavku na poziciju ministra prosvete u Vladi Republike Srbije”, naveo je Ružić u dopisu koji je poslao predsednici Vlade Ani Brnabić, a koju koji su dalje podelili mediji.

On je još jednom izrazio duboko saučešće najmilijima nastradalih uz reči da se ovako nešto više nikada ne ponovi.

Takođe, ovim putem je iskoristio priliku da se zahvali svima u obrazovnom sistemu na saradnji. Napominjemo, Ružić je funkciju ministra prosvete obavljao od oktobra 2020. godine.

Još jednom, Srbija je treći dan u žalosti zbog dva masovna ubistva koja su se dogodila ove nedelje: prvo koje se desilo 3. maja u OŠ “Vladislav Ribnikar”, a dan kasnije zbog ubistva u Mladenovcu.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Leave a Reply

Your email address will not be published.