DŽOKER: Novi film i nova Harli Kvin

Premijera novog filma o Džokeru očekuje nas 4. oktobra 2024. Nedavno je potvrđeno da će novi film nositi naziv Joker: Folie à Deux, što u prevodu znači ludost u dvoje. Glavnu ulogu ponovo igra Hoakin Finiks, a sada konačno imamo priliku da vidimo izdanje Lejdi Gage u ulozi Harli Kvin. 

Lejdi Gaga nam je već poznata u ulogama negativaca: od grofice u petoj sezoni American Horror Story, do Frabrizie u The House Of Gucci. Zbog svojih ekscentričnih izdanja, kako u filmovima tako i van njih, biće interesantno videti kako će se njen temperament uklopiti sa Hoakinovim Džokerom i na koji način će odigrati ovog “zlikovca”. 

Nove fotografije koje su “procurele” sa snimanja filma daju nam uvid u izgled nove Harli, i to u više njenih izdanja, terajući as da nagađamo u kom pravcu će ići njihova zajednička priča. Ono u šta smo sigurni je uporna opsesija koju Harli gaji prema Džokeru, što vidimo na slici sa instagram profila reditelja Toda Filipsa, na kojoj se ova dva lika nalaze licem u lice.

Podsećamo, Džoker je, još od Heath Ledger-ove interpretacije, jedna od najizazovnijih uloga, koju smo videli u mnogim verzijama, međutim, Hoakinova je bila prva koja je Džokerov lik integrisala u savremeni svet i naterala nas da sagledamo generalno sociološko stanje sveta. Njegov lik, koji podrazumeva najdrastičniju promenu koju je Džoker doživeo, skrenuo je pažnju na problem potisnutih. Nakon Suicide Squad-a, ponovo ćemo imati priliku da vidimo Džoker-Harli duo.

Kako i na koji način će se nova Harli uklopiti uz najnovijeg Džokera? Da li će se stopiti u realnost Hoakinovog lika ili će pak doprineti slamanju njegovih okvira, tako prikazujući mentalno zdravlje oba ova lika? Ili će pak Gagina poznata burnost doliti ulje na vatru i povećati njegovu prvobitnu prikrivenu agresiju, koja je izašla na videlo na kraju prethodnog filma? Preostaje nam da se podsetimo prvog dela dok iščekujemo odgovore na sva pitanja. 

Piše: Marija Stamenković

Student: Kultura

Foto: Instagram – Todd Phillips

Leave a Reply

Your email address will not be published.