DIJAGNOZA: Oni su svoj izbor već napravili, koji ćete vi?

Film Dijagnoza biće premijerno prikazan u subotu 1. aprila, od 20h u sali Gradske opštine Stari grad. U pitanju je prvi srpski igrani interaktivni film na streaming platformi, čiju režiju i montažu potpisuje Damjan Paunković.

Četiri učesnika grupne terapije prvi put se nalaze na terapiji na koju terapeutkinja nije došla na vreme. Čekajući terapeutkinju, oni igraju igru u kojoj jedni o drugima nagađaju uvredljive pretpostavke ne bi li se upoznali i ne bi li saznali ko je zbog čega došao na terapiju.

Bilo klikom miša ili glasom u bioskopskoj sali, publika će morati da ostavi ulogu pasivnog posmatrača i da svojim izborom razotkrije tajne likova i utiče na njihovu sudbinu. Svaki od četiri ishoda filma otkriva po dijagnozu svakog od učesnika terapije.

Producent filma je Aleksandar Bradić, direktor fotografije Marko Mihailović, a uloge tumače Đorđe Galić, Jovan Živković, Jana Mihailović, Đurđica Đurović i Sofija Milosavljević.

Damjan Paunković diplomirani je montažer Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Od 2020. radi na Radio-televiziji Srbije kao montažer. U toku studija snimio je dva viđenija igrana filma: Šapu, sa kojom je 2022. bio na Omladinskom filmskom festivalu u Sarajevu i Kraljevskom filmskom festivalu, i interaktivni film Dijagnoza koji će se naći na striming platformi Screencast. Između ostalog, Paunković je dobio diplomu za najboljeg studenta montaže za generaciju 2018.

Podsećamo, kako bi skrenuli pažnju na važnost mentalnog zdravlja mladih, ekipa interaktivnog filma Dijagnoza realizovala je Lilit lutkice koje se mogu videti na ulicama Beograda.


Piše: Mina Đukić

Student: Kultura

Leave a Reply

Your email address will not be published.