Farmaceuti i Mašinci stigli do novih pobeda u grupi B

Odbojkaši Farmaceutskog fakulteta odneli su pobedu protiv Šumarskog fakulteta rezultatom 2:0 (25:23, 25:22). U drugoj utakmici koju su odigrali odbojkaši Mašinskog protiv Veterinarskog fakulteta bolji su bili Mašinci sa 2:0 (25:22, 25:21).

Odbojkaši Farmaceutskog fakulteta igrali su sa Šumarskim veoma izjednačeno u prvom delu utakmice. Nizali su se poeni obe ekipe i nijedna nije uspevala da napravi značajniju prednost. Najveću prednost u prvom setu napravili su odbojkaši Šumarskog fakulteta (12:16) nakon čega su Farmaceuti odmah zatražili tajm-aut kako bi presekli seriju protivnika. Tajm-aut je urodio plodom i Farmaceuti su se vratili u igru poen za poen a nakon toga i uzeli prvi set (25:23).

Drugi period je Farmaceutski fakultet započeo sa mnogo samopouzdanja i napravio seriju od 6:1, pa je Šumarski fakultet bio primoran da zatraži pauzu nakon samo sedam odigranih poena. Odbojkaši Šumarskog uspeli su da se nakon tajm-auta vrate u igru i sustignu Farmaceute. Ipak, ubrzo su Farmaceuti uspeli da se odlepe na plus četiri i da zadrže prednost do samog kraja seta koji je završen sa 25:22.

Srednji bloker pobedničke ekipe, Mladen Vasiljević, izjavio je da je zadovoljan igrom ekipe:

„Posebno sam zadovoljan karakterom koji smo prikazali jer je meč bio veoma zahtevan. Takođe me raduje da smo uspeli da prevagnemo u nekim ključnim momentima i tako odnesemo ovu veoma bitnu pobedu koja nam svakako daje vetar u leđa za nastavak takmičenja“

U utakmici koju su odigrali odbojkaši Mašinskog protiv odbojkaša Veterinarskog fakulteta pobedu od 2:0 odneli su Mašinci. Prve poene na meču ostvarili su odbojkaši Mašinskog fakulteta koji su već na samom početku preuzeli inicijativu i kontrolisali igru. Ni odbojkaši Veterinarskog fakulteta koji su dugo bili na samo poen zaostatka nisu pokazali ništa lošiju igru, ali nisu ni uspevali da preokrenu u svoju korist. Veterinarski fakultet zatražio je tajm-aut nakon vođstva Mašinskog od 15:12 ali su Mašinci posle ovog tajm-auta nakon serije poena ostavili protivnika u rezultatskom raskoraku (20:14). Ekipa Mašinskog fakulteta sigurno je privela ovaj set kraju uz rezultat 25:22.

Početak drugog seta protekao je u potpunoj kontroli odbojkaša Mašinskog fakulteta koji su imali značajnu prednost. Međutim, odbojkaši Veterinarskog fakulteta se nisu predavali pa su došli na poen zaostatka (11:10), nakon čega je Mašinac odmah zatražio tajm-aut. Finiš meča bio je veoma neizvestan a Mašinski je tek na samom kraju uspeo da slomi otpor protivnika i upiše novu pobedu.

Kapiten Mašinskog fakulteta, Rade Konjević zadovoljan je igrom svoje ekipe i dodaje:

„U prvom setu smo odigrali izuzetno kvalitetno i agresivno i pored toga što su pojedini igrači bili povređeni pa nismo izašli u punom sastavu. Ekipa Veterine pružila je dobru borbu u drugom setu i finese su odlučile pobednika. Mislim da je značajan faktor bio i taj što smo mi pravili manje grešaka ali i što smo koristili gotovo svaku njihovu grešku da uzmemo poen.“

Piše: Tijana Topalović

SPORT

Leave a Reply

Your email address will not be published.